برگزاری کارگاه بهبود رشد و تغذیه کودکان
گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت با همکاری مدیریت سلامت جمعیت، خانواده و مدارس، یکشنبه 28 مرداد، کارگاه بهبود رشد و تغذیه کودکان را برگزار کرد.
لیلا فرزاد؛ کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت در مصاحبه با روابط عمومی این معاونت گفت: این کارگاه با هدف توانمند سازی 39 نفر از کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت حوزه تحت پوشش معاونت بهداشت در اجرای برنامه مراقبتهای ادغام یافته کودک سالم و تغذیه کودکان به صورت حضوری برگزار شد.
فرازد ضمن تأکید بر لزوم ارائه خدمات تغذیه ای مطلوب، به کودکان مبتلا به اختلال رشد به آخرین شاخص های کشوری سوءتغذیه کودکان اشاره کرد و گفت: طبق آخرین نتایج اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، 12.6 درصد کوکان کل کشور مبتلا به لاغری و 6.20 درصد کودکان مبتلا به کم وزنی هستند که این آمار برای کوتاه قدی، 5.4 درصد است و امیدواریم با انجام برنامه های تغذیه ای بتوانیم، روند شاخص های سوءتغذیه کودکان را بهبود و ارتقاء دهیم.
در ادامه، وی علاوه بر ارائه شاخصهای آنتروپومتریک و ارزیابی های تغذیه کودکان، علل سوءتغذیه کودکان را برشمرد و خاطرنشان کرد: دریافت ناکافی مواد مغذی، جذب ناکافی یا افزایش اتلاف آنها، افزایش نیاز به مواد مغذی و هم چنین مشکلات تغذیهای در برخی از بیماریهای کودکان مانند فیبروز کیستیک، سلیاک، بیماریهای التهابی روده از جمله مواردی بود که مدرس کارگاه به آنها اشاره کرد.
در بخش نخست این کارگاه فرزانه ابراهیمی؛ کارشناس برنامه کودک سالم معاونت بهداشت، مطالبی را در خصوص اهمیت بررسی رشد و تکامل کودکان، تفسیر نمودارهای رشد و شرح وظایف پزشک، کارشناس تغذیه و مراقبین سلامت در این زمینه ارائه کرد.
در ادامه تغذیه تکمیلی کودکان زیر دو سال، تغذیه در کودکان دو تا پنج سال، خدمات تغذیه ای و اصول صحیح ارائه مشاورههای تغذیه ای در راستای بهبود شاخص های سوء تغذیه کودکان، از اهم مطالب ارائه شده، توسط کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت بود.
در پایان این کارگاه آموزشی، به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.
کامنت