بنابر اعلامیه کنفرانس عالی ریو توسعه پایدار به عنوان یک استراتژی برای برآورد نیازهای جمعیت موجود دنیا بدون داشتن آثار سوئی روی سلامت انسان و محیط زیست و بدون به مخاطره انداختن منابع جهانی و بدون به خطر انداختن قابلیت های تولید در آینده در نظر گرفته می شود. بر اساس این اعلامیه، انسان ها نقش محوری در ارتباط با توسعه پایدار بر عهده داشته و مستحق برخورداری از یک زندگی بارور و سالم هماهنگ با طبیعت می باشند. مهندسی بهداشت حرفه ای بعنوان عنصری اساسی یک بعد بهداشتی و اجتماعی از اصل توسعه پایدار را تشکیل می دهد و مسلما عملکردهای بهداشت حرفه ای مجموعه ای از فعالیت های کلیدی است که از طریق حفظ و ارتقاء سلامت نیروی کار جوامع، رسیدن به توسعه پایدار را تسهیل می کند.
در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی ایران به دلیل قرار گرفتن صنایع مهم و استراتژیک کشور در منطقه تحت پوشش خود، بزرگ ترین قطب صنعتی کشور با بیش از 36 هزار واحد صنعتی و جمعیت بالغ بر 40 هزار نفر شاغل را تحت پوشش دارد که سالانه تحت پوشش خدمات و نظارت بازرسان بهداشت حرفه ای این دانشگاه قرار میگیرند.
گروه مهندسی بهداشت حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در راستای سیاستهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و در چارچوب قوانین فصل چهارم و یازدهم قانون کار جمهوری اسلامی ایران با هدف حفظ، تامین و ارتقای سلامت شاغلین در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال ارائه خدمت به ذینفعان می باشد.
مهندسین بهداشت حرفه ای این دانشگاه می کوشند تا با نگهداری و بهبود حداکثر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کارکنان مشاغل مختلف تحت پوشش از طریق پیشگیری از خطرات تهدید کننده سلامت، مطالعه شرایط نامناسب محیط کار و اثرات سوء آن بر تندرستی، در جهت سالم سازی و بهسازی محیط کار گام موثری برای رشد و پیشرفت کشور عزیزمان بردارند.
|