برنامه توانمند سازی ارائه دهندگان خدمت در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه ها

انتخاب غذا بخشی از یک نظام رفتاری پیچیده است که در شکل گیری آن، طیف گسترده ای از متغیرها نقش دارد. الگوهای رژیمی بر سلامت موثرند و در ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن نقش دارند. لازمه یک آموزش تغذیه ای موفق، درک صحیح از علت پیروی فرد از رژیم غذایی فعلی است که از عوامل موثر در انتخاب های غذایی می توان به الگوها، ذائقه شخصی، عوامل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی اشاره کرد. کمک به افراد، برای تعدیل و کنترل انتخاب های غذایی و رفتارهای خوردن، هدف اصلی آموزش تغذیه است تا در نهایت افراد بتوانند سلامت فردی خود را بهبود بخشند.

در حال حاضر تغییر شیوه زندگی و به دنبال آن تغییر الگوی مصرف غذایی و تحرک بدنی ناکافی موجب شده است که بیماری های    غیر واگیر از جمله: دیابت، بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها مهمترین علت مرگ و میر در جهان و کشور ما باشد. به طوری که 76% کل بار بیماریها در ایران به بیماری های غیر واگیر اختصاص یافته است. شواهد موجود در کشور حاکی از آن است که بیش از 70 % علل مرگ و میر مربوط به بیماری های غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و سرطان ها می باشد. همچنین روزانه 800 تا 850 مرگ در کشور به وقوع می پیوندد که حدود 46% آنها به علت بیماری­های قلبی عروقی و 14% آن به سبب سرطان هاست. بررسی های انجام شده در خصوص علل زمینه ای موثر در بروز و شیوع بیماری های قلبی-عروقی، دیابت، سرطان ها و... نشان می دهد که چاقی از عوامل بسیار مهم و جدی در بروز این مشکلات به شمار می آید. اضافه وزن و چاقی پنجمین عامل خطر مرگ و میر در دنیا و سومین عامل خطر در کشور بوده و طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی 44% بار بیماری دیابت ، 23% بار بیماری نارسایی قلبی و بین 7% تا 41% بار سرطان های مرتبط را می توان به اضافه وزن و چاقی نسبت داد. در همین راستا، به منظور توانمندسازی پرسنل بهداشتی برگزاری کارگاه های آموزشی در این خصوص ضروری است و با توجه به اهمیت تغذیه در ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیماری ها و مرگ و میر ناشی از آن، آموزش مراقبت های تغذیه ای در همه گروه های سنی و مشاوره های تغذیه و تنظیم برنامه غذایی برای گروه های هدف توسط کارشناسان تغذیه ضروری است.

 

اهداف  برنامه توانمند سازی ارائه دهندگان خدمت در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه ها:

 

هدف کلی:

  • تامین امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی

 

اهداف اختصاصی:

  • افزایش بهره مندی جمعیت تحت پوشش مطابق بسته استاندارد خدمات پایه تغذیه (پایش رشد، مکمل یاری، مشاوره تغذیه و...) به میزان پنج درصد تا پایان سال 1404


 

قوانین، مقررات و دستورالعمل های برنامه توانمند سازی ارائه دهندگان خدمت در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه ها:

 

ردیف عنوان دانلود/لینک
 1 آئین نامه ها و دستورالعمل ها awt image

 

درباره ی  برنامه توانمند سازی ارائه دهندگان خدمت در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه ها بیش تر بدانیم 
 

ردیف عنوان دانلود/لینک
۱ رسانه های آموزشی برنامه توانمند سازی ارائه دهندگان خدمت در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه ها awt image
Template settings