برنامه ملی گسترش فعالیت بدنی
فعالیت بدنی شامل حرکات بدنی ایجاد شده توسط عضلات اسکلتی است که نیاز به مصرف انرژی دارد. انجام فعالیت بدنی با روش های مختلف مانند پیاده روی، دوچرخه سواری، خانه داری، ورزش و تفریحات فعال متعدد ( یوگا، تای چی، وزنه برداری، ... ) مقدور می باشد. توصیه ملی برای فعالیت بدنی شامل گروه های زیر می باشد:
- سال های اولیه زندگی (پیش از مدرسه)
- کودکان و افراد جوان (سن مدرسه)
- بزرگسالان
- افرادسالمند/ مسن
- افراد دارای معلولیت
میزان فعالیت بدنی توصیه شده:
- ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط به صورت ۵ روز در هفته و یا ۷۵ دقیقه فعالیت بدنی شدید در هفته برای افراد بزرگسال.
- ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه برای کودکان و نوجوانان
هدف اصلی:
- کاهش ۲۰ درصدی شیوع کم تحرکی در بزرگسالان و نوجوانان
اهداف اختصاصی:
- ایجاد جامعه فعال: ایجاد تغییرات شاخص در باورهای ذهنی کل جامعه با افزایش دانش و درک و قبول و امتنان فواید متعدد فعالیت بدنی منظم بر اساس توانایی هر فرد و در تمامی سنین انجام شود.
- ایجاد محیط فعال: ایجاد وحفظ محیط هایی که حقوق تمامی افراد در تمامی سنین را جهت دسترسی برابر و عادلانه به مکان ها و فضاهای ایمن در شهر و جامعه خود جهت انجام فعالیت بدنی منظم بر اساس توانایی هر فرد و در تمامی سنین را، حفظ و تضمین می کند.
- ایجاد مردم فعال: ایجاد و ارتقای دسترسی به فرصت ها و برنامه های مشارکت افراد در فعالیت بدنی منظم بر اساس توانایی هر فرد و در تمامی سنین شامل افراد، خانواده ها و جوامع، از طریق زمینه های متعدد انجام شود.
- ایجاد نظام های فعال: ایجاد و تقویت مدیریت، همکاری های بین بخشی، توانمند سازی نیروی کار، فرایند های مردم نهاد و نظام اطلاعات در بخش های مختلف جهت دستیابی به مطلوب ترین حالت در تخصیص منابع و اجرای اقدامات هماهنگ بین المللی، ملی و استانی جهت افزایش سطح فعالیت بدنی و کاهش زندگی کم تحرک، انجام شود