• 1401/09/06 - 10:27
  • - تعداد بازدید: 156
  • - تعداد بازدید کنندگان: 145
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

برگزاری نشست هم اندیشی استانی اجرای برنامه بهبود تغذیه سالمندان

معاونت بهداشت دانشگاه، نشست هم اندیشی استانی اجرای برنامه بهبود تغذیه سالمندان را پنجم آذر 1401 برگزار کرد.

7933.mp3 برگزاری نشست هم اندیشی استانی اجرای برنامه بهبود تغذیه سالمندان

معاونت بهداشت دانشگاه، نشست هم اندیشی استانی اجرای برنامه بهبود تغذیه سالمندان را پنجم آذر 1401 برگزار کرد.

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت: نشست هم اندیشی و برنامه ریزی اجرای برنامه بهبود تغذیه سالمندان شنبه پنجم آذر سال جاری، با حضور حمیرا خزایی؛ مسئول دبیرخانه شورای ملی سالمندان و رؤسا و کارشناسان گروه بهبود تغذیه معاونت های بهداشت سه دانشگاه علوم پزشکی استان تهران به همراه رئیس گروه و کارشناس سالمندان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

در این جلسه که با هدف جلب مشارکت ادارات و سازمانهای متولی در امور سالمندان و در راستای ارتقای برنامه بهبود تغذیه سالمندان برگزار شد، لیلا فرزاد؛ رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با تأکید بر لزوم هم راستا بودن همه سازمانها و ادارات در برنامه ریزی و اجرای برنامه های مرتبط با این گروه سنی گفت: با توجه به برآورد 3.62 درصدی نرخ رشد جمعیت سالمند در ایران، تخمین زده می شود که تا سال 1430، سهم سالمندی جمعیت کشور از 26.1 درصد (معادل یک چهارم جمعیت) عبور کند که این مهم  بیانگر، ضرورت داشتن برنامه ها و فعالیتهای مداخله ای مؤثر برای این گروه سنی است.

فرزاد، ضمن تأکید بر اهمیت اجرای دقیق برنامه بهبود تغذیه سالمندان خاطرنشان کرد: پرداختن به الگوی تغذیه از مهم ترین موضوعات در مدیریت سلامت دوران سالمندی است که در مدیریت بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، استئوپروز و سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین تغذیه سالم بر سلامت ذهنی و شناختی، حتی شکستگی های شایع استخوانی و سقوط نیز که در این دوران شایع است، اثر گذار می باشد.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: طبیعی است هر چه افراد مسن تر باشند، به مراقبت و خدمات بیشتری احتیاج دارند. لذا برنامه ریزی برای ارتقای کیفیت زندگی سالمندان ضروری است و از آنجایی که ارائه خدمات به سالمندان، برای ارتقای سطح سلامت آنان چند وجهی بوده، باید همواره در تأمین تغذیه مناسب برای سالمندان، ابعاد جسمانی، روانی، اجتماعی و روحی آنان نیز مورد توجه قرار گیرد.

در این جلسه، نوشین ملامیر؛ کارشناس برنامه سلامت سالمندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، ضمن ارائه اهداف کاربردی برنامه سالمندی، بر لزوم آموزش شیوه زندگی سالم در این گروه سنی، تأکید کرد.

 در ادامه حمیرا خزائی؛ مسئول دبیرخانه شورای ملی سالمندان نیز، با اشاره به خدمات ارائه شده توسط سازمان بهزیستی برای سالمندان و تشریح خدمات بهداشتی درمانی در مراکز نگهداری سالمندان شبانه روزی و روزانه، بر لزوم انجام همکاریهای چند جانبه در راستای حفظ، تأمین و ارتقای سطح سلامت این گروه سنی تأکید و عنوان کرد: سازمان بهزیستی استان تهران، به منظور آموزش مسئولین فنی، پزشکان، پرستاران، کارشناسان تغذیه و مراقبان در مراکز شبانه روزی سالمندان، آماده انجام هرگونه همکاری است.

وی افزود: در 72 مرکز نگهداری سالمندان شبانه روزی استان، خدمات پزشکی، پرستاری، مراقبتی، تغذیه ای، روانشناسی، فیزیوتراپی و ورزشی، برای سالمندان و با توجه به شرایط جسمی و روحی ایشان، ارائه میشود و در شش مرکز نگهداری روزانه نیز خدمات توانبخشی و آموزشی به این عزیزان ارائه می شود که وجود این مراکز روزانه، فرصت مناسبی برای اجرای برنامه های آموزشی مشترک با شبکه ها و مراکز بهداشت برای این گروه هدف است.

در ادامه در خصوص نحوه و چگونگی اجرای برنامه بهبود تغذیه سالمندان، بحث و تبادل نظر شد.

  • گروه اخبار : آخرین اخبار
  • کد خبر : 7933
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings