در راستای برگزاری کارگاه تغذیه و رژیم درمانی در سوءتغذیه کودکان و دیابت مطرح شد
عوارض اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی خطرناکتر از دوره بزرگسالی است
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با تشریح کارگاه دو روزه تغذیه و رژیم درمانی در سوءتغذیه کودکان و دیابت گفت: عوارض اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی خطرناکتر از دوره بزرگسالی است
به گزارش معاونت بهداشت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، لیلا فرزاد با اشاره به اینکه این کارگاه با هدف توانمندسازی 90 نفر از کارشناسان تغذیه حوزه تحت پوشش معاونت بهداشت و با تدریس دکتر مینا مینایی؛ دکترای تخصصی تغذیه و دکتر محمدرضا وفا عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت این کارگاه برگزار میشود، عنوان کرد: تغذیه صحیح یکی از ارکان اصلی زندگی سالم به شمار میرود و در برخی از دورانهای زندگی همچون کودکی و نیز در پیشگیری از بیمارهای غیرواگیر همچون دیابت، از اهمیت بیشتری، برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه طبق نتایج آخرین مطالعه جهانی بار بیماریها، رژیم غذایی نامناسب را مهمترین عامل خطر 11 ملیون مرگ در سال ۲۰۱۷ برشمرد و گفت: تغذیه نامناسب و ناکافی در سال 2017، به عنوان اولین عامل از 10 عامل خطر مرگ شناخته شده است و پس از آن، استعمال دخانیات و فشارخون بالا قرار دارد.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، ادامه داد: رژیم غذایی نامطلوب و توده بدنی بالا، رتبههای اول و دوم از 10 عامل خطر در ایران است و از آنجایی که ابتلا به اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی عوارض و تبعات سنگین تری نسبت به ابتلا به آن در بزرگسالی دارد، ضرورت داشتن برنامه و فعالیتهای مداخله ای مؤثر برای این گروه سنی، بسیار حائز اهمیت است.
فرزاد، با تأکید بر اهمیت اجرای دقیق برنامه بهبود تغذیه کودکان عنوان کرد: پرداختن به الگوی تغذیه سالم از مهم ترین موضوعات در مدیریت سلامت دوران کودکی است که توجه به این امر در مدیریت بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، استئوپروز و سرطان در دوران بزرگسالی مورد استفاده قرار میگیرد.