برگزاری وبینارآموزشی تغذیه در سنین مدرسه و ایران اکو
گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت، دوشنبه 31 مرداد وبینار آموزشی تغذیه در سنین مدرسه و ایران اکو را برگزار کرد.
گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت، دوشنبه 31 مرداد وبینار آموزشی تغذیه در سنین مدرسه و ایران اکو را برگزار کرد.
لیلا فرزاد؛ رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت در مصاحبه با روابط عمومی این معاونت گفت: این کارگاه مجازی با هدف توانمندسازی 38 نفر از کارشناسان گروه بهبود تغذیه حوزه تحت پوشش معاونت بهداشت، در اجرای برنامه پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی نوجوانان (ایران اکو) برگزار شد.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت با اشاره به اهمیت تغذیه در ارتقای سطح سلامت و پیشگیری از بیماری مزمن گفت: امروزه مشکل اضافه وزن و چاقی در جهان به صورت یک معضل جهانی مطرح می شود و رژیم های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک از علل اصلی بروز آن است؛ به طوری که از سال 1980 تا به حال چاقی به دو برابر رسیده است. شیوع اضافه وزن و چاقی در سال 1974 در کودکان 2 تا 19 سال 5.1% و در سال 2010 به 16% رسیده و به ازای هر 10 کودک یک نفر مبتلا به اضافه وزن و چاقی در جهان است. در کشور ما نیز توقف روند چاقی و دیابت، از اهداف راهبردی در سند ملی تغذیه و امنیت غذایی و سند ملی بیماری های غیر واگیر تا سال 1404در نظر گرفته شده است. بر اساس نتایج پیمایش ملی"کاسپین 5 "در سال 1394، حدود 20% دانش آموزان 18-7 سال دچار اضافه وزن و چاقی هستند و چاقی شکمی در 21% این گروه سنی وجود دارد.
فرزاد خاطرنشان کرد: خطر ابتلا به چربی خون بالا، پرفشاری خون، مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 نیز در نوجوانان چاق بیشتر است و چاقی دوران مدرسه، با پیامدهای بلند مدت سلامت از جمله: افزایش خطر بیماری قلبی عروقی و آترواسکلروز در سنین بالاتر مرتبط است. همچنین در مردانی که در نوجوانی دچار اضافه وزن بوده اند، خطر سرطان کولورکتال و نقرس و در زنانی که در نوجوانی دچار اضافه وزن بوده اند، خطر آرتریت بیشتر است.
وی در ادامه افزود: شیوع بیماری کووید – 19، اعمال محدودیتها و تعطیلی مدارس و مهدهای کودک از یک سو و مصرف مواد غذایی پرکالری، تنقلات نامناسب، کم تحرکی، افزایش مدت زمان تماشای تلویزیون و استفاده کامپیوتر، تبلت و موبایل از سوی دیگر احتمال بروز اضافه وزن و چاقی کودکان و نوجوانان را تشدید کرده است. به همین منظور بر آن شدیم تا کارگاه یک روزه تغذیه در سنین مدرسه و برنامه پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی نوجوانان را برای کارشناسان تغذیه برگزار کنیم.
اهمیت تغذیه سالم، نیازهای تغذیه ای نوجوانان بر اساس هرم های غذایی 5 تا 11 سال و 12 تا 18 سال، عادات غلط غذایی و رفتاری در سنین مدرسه و بلوغ، فعالیت بدنی در کودک و نوجوان 18 - 5 سال، ارزیابی وضعیت تغذیه در نوجوانی، مهارتها و اصول مشاوره، بررسی تن سنجی، شاخص های ارزیابی وضعیت رشد دانش آموزان و اضافه وزن و چاقی در سنین مدرسه، از اهم مطالب ارائه شده توسط رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت بود.
کامنت