برگزاری جلسه هماهنگی و برنامه ریزی اجرای پویش ملی سلامت: اطلاع رسانی تغذیه سالم
گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، جلسه برنامه ریزی و هماهنگی اجرای پویش ملی سلامت: اطلاع رسانی تغذیه سالم را، برگزار کرد.
روابط عمومی معاونت بهداشت; جلسه برنامه ریزی و هماهنگی اجرای پویش ملی سلامت: اطلاع رسانی تغذیه سالم، با حضور دکتر مهدی چینی چیان؛ معاون فنی معاونت بهداشت و مدیران این معاونت، شنبه 30 دی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، لیلا فرزاد؛ رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، با اشاره به اینکه پویش ملی سلامت: اطلاع رسانی تغذیه سالم، هم راستا و هم جهت با پویش ملی سلامت اجرا می شود، گفت: پویش امسال با هدف اطلاع رسانی در خصوص مصرف نمک تصفیه شده ید دار و ارتقای دانش آحاد جامعه در خصوص شیر و لبنیات؛ از اول تا 15 بهمن؛ با دو شعار " انتخاب همه: نمک کم اما تصفیه شده ید دار" ( برای هفته اول بهمن) و " از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" ( برای هفته دوم بهمن)، در سراسر کشور و با همکاری تمامی ذینفعان برگزار می شود.
فرزاد گفت: بیماریهای قلبی عروقی؛ شایع ترین علت مرگ و میر در جهان و علت اصلی مرگ در افراد بالای 30 سال و دومین عامل مرگ در افراد 15 تا 59 سال است. فشار خون بالا ( به عنوان مهم ترین عامل ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی) به تنهایی باعث حدود 50 درصد از بیماری های قلبی عروقی در سراسر جهان می شود و مهمترین علت مستقیم در مرگ و میر در کل دنیاست.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، با اشاره با تأکید بر لزوم اصلاح سبک و الگوی زندگی؛ به عنوان بهترین راه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر، در خصوص ضرورت ایجاد تغییراتی در الگوی غذایی خانواده ها گفت: پیشگیری از ابتلا به بیماریهای غیر واگیر و درمان این بیماریها، اتخاذ رفتارهای سالم تر برای مدیریت این بیماریها و بهبود سلامت کلی است که قطعاً پیروی از رژیم غذایی متعادل، متنوع و متناسب، شاه کلیدی برای دستیابی به این مهم است و برای دستیابی به امنیت غذایی، نیاز به حمایت فرابخشی گسترده تری است؛ تا با افزایش آگاهی و ارتقای سواد تغذیه ای جامعه و بهبود دسترسی به اطلاعات مناسب، بتوان افراد را برای انتخاب سبک زندگی سالم؛ مانند انتخاب غذا و نوشیدنی سالم، توانمند کرد و اجرای هر ساله پویش ملی تغذیه سالم، در کشور، فرصت مغتنمی برای فرهنگ سازی در این خصوص است.
در این جلسه، شرکت کنندگان به بحث و تبادل نظر در خصوص اجرای مطلوب چهاردهمین پویش ملی تغذیه سالم، پرداختند و بر انجام فعالیتهای گسترده در این خصوص، تأکید شد.