برگزاری کمیته آمادگی مقابله با بیماریهای منتقله از پشه آئدس در دفتر مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماریها
برگزاری کمیته آمادگی مقابله با بیماریهای منتقله از پشه آئدس در دفتر مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماریها
کمیته آمادگی مقابله با بیماریهای منتقله از پشه آئدس در دفتر مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماریها با حضور معاونین فنی و اجرایی، مدیران و کارشناسان گروه های تخصصی در دفتر مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماری ها برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ با توجه به افزایش موارد بیماری های منتقله از ناقلین مهاجم در دنیا و ایران (افزایش موارد انتقال محلی تب دنگی در کشور و...)، کمیته آمادگی مقابله با بیماریهای منتقله از پشه آئدس در دفتر مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماریها با حضور معاونین فنی و اجرایی، مدیران و کارشناسان در روز دوشنبه در تاریخ 23 آبان 1403 در دفتر مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماری ها برگزار شد.
در این جلسه، ارائه گزارش اقدامات پیشگیرانه در مراحل آمادگی و پاسخ به طغیان احتمالی بیماری های منتقله از آئدس بورن توسط کارگروه های تخصصی ارائه گردید.
در ابتدای جلسه خانم دکتر رحیمی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری ها معاونت بهداشت در خصوص مصوبات کمیته قبلی در تیرماه سال جاری نکاتی را ارائه و بر نقش هر گروه تخصصی در پیشبرد برنامه بیماری های منتقله از پشه آئدس تاکید کردند.
در ادامه آقای دکتر افسرده معاون فنی معاونت بهداشت بر ارسال محتواهای آموزشی یکسان برای سازمان های برون بخش دخیل بر برنامه کنترل پشه آئدس تاکید کردند.
در ادامه خانم دکتر گشتائی رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت گزارش اقدامات واحد تخصصی آموزش و ارتقاء سلامت را در کنترل و پیشگیری از بیماری های پشه آئدس در 3 ماهه سوم سال 1403 ارائه نمودند.
در ادامه آقای یوسفی کارشناس کنترل ناقلین گروه بهداشت محیط معاونت بهداشت ضمن ارائه گزارش اقدامات گروه بهداشت محیط، بر آمادگی مراکز/شبکه بهداشت در خرید تجهیزات مورد نیاز برنامه کنترل ناقلین مهاجم تاکید کرده و زون بندی مناطق تحت پوشش در پشه آئدس را تاکید کردند.
در ادامه بک محمدی کارشناس بیماری های منتقله از پشه آئدس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت ضمن ارائه آخرین آمار مبتلایان به تب دنگی در دنیا، کشور و دانشگاه ایران، در خصوص اجرای نظام مراقبت پشه آئدس در سطح دانشگاه نکاتی را ارائه نمودند.
در آخرین بازنگری مناطق پرخطر وجود پشه آئدس در سطح دانشگاه، در 3 مرکز بهداشت در شهر تهران و 5 شبکه بهداشت در شهرستان ها، 18 منطقه پرخطر شامل گمرکات، فرودگاه، پایانه های مسافربری، باغ وحش، محل دفن زباله، سایت های آسیاب لاستیک، دریاچه چیتگر، گلخانه ها و... مراقبت مرحله زیستی تخم پشه آئدس (اویتراپ گذاری) انجام می شود. همچنین ارزیابی سریع مناطق مستعد وجود پشه آئدس مهاجم ( در مناطقی که جز مناطق اویتراپ گذاری نشده محسوب می شود)، در 3 مرکز و شبکه بهداشت در قالب چک حشره شناسی (مراحل لارو، شفیره و بالغ) انجام می گردد.
همچنین در مبحث نظام مراقبت حشره شناسی، تخصیص و توزیع حواله اعتبار برنامه کنترل آئدس برای خرید ملزومات اولیه اجرای نظام مراقبت حشره شناسی در همه مراکز/شبکه های بهداشت، مصاحبه با نیروی انسانی حشره شناس و روال اداری آن ها در راستا جذب نیروی طرحی در مراکز/شبکه های بهداشت تحت پوشش صورت پذیرفت.
کامنت