• 1403/06/06 - 12:54
  • - تعداد بازدید: 75
  • - تعداد بازدید کنندگان: 59
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

کمیته مقابله با بیماری های زئونوز و بیماری های منتقله از ناقلین (پشه آئدس)

کمیته آمادگی مقابله با بیماری‌های منتقله از پشه آئدس در دفتر مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها با حضور معاونین فنی و اجرایی، مدیران و کارشناسان در دفتر مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماری ها برگزار شد.

337498.mp3 کمیته مقابله با بیماری های زئونوز و بیماری های منتقله از ناقلین (پشه آئدس)

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ با توجه به افزایش موارد بیماری های منتقله از ناقلین مهاجم در دنیا و ایران (تب دنگی و...) و بار بیماری های منتقله از انسان و حیوان ( افزایش بار بیماری های زئونوز در دنیا و ایران با خطر اعلام اضطراری جهانی موارد بیماری آبله میمونی در دنیا )، کمیته آمادگی مقابله با بیماری‌های منتقله از پشه آئدس در دفتر مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها با حضور معاونین فنی و اجرایی، مدیران و کارشناسان در روز دوشنبه در تاریخ 05/06/1403 در دفتر مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماری ها برگزار شد.

 

در این جلسه، ارائه گزارش اقدامات پیشگیرانه در مراحل آمادگی و پاسخ به طغیان احتمالی بیماری های منتقله از زئونوز و وکتور بورن توسط کارگروه های تخصصی ارائه گردید. در ابتدای جلسه خانم دکتر رحیمی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری ها معاونت بهداشت در خصوص مصوبات کمیته قبلی در تیرماه سال جاری نکاتی را ارائه و بر نقش هر گروه تخصصی در پیشبرد برنامه بیماری های منتقله از پشه آئدس تاکید کردند. در ادامه آقای بک محمدی کارشناس بیماری های منتقله از پشه آئدس معاونت بهداشت ضمن ارائه آخرین آمار مبتلایان به تب دنگی در دنیا، کشور و دانشگاه ایران، در خصوص اجرای نظام مراقبت پشه آئدس در سطح دانشگاه نکاتی را ارائه نمودند.

 

در آخرین بازنگری مناطق پرخطر وجود پشه آئدس در سطح دانشگاه، در 3 مرکز بهداشت در شهر تهران و 5 شبکه بهداشت در شهرستان ها، 16 منطقه پرخطر شامل گمرکات، فرودگاه، پایانه های مسافربری، باغ وحش، گلخانه ها و... مراقبت مرحله زیستی تخم پشه آئدس (اویتراپ گذاری) انجام می شود. در مبحث نظام مراقبت حشره شناسی تخصیص و توزیع حواله اعتبار برنامه کنترل آئدس برای خرید ملزومات اولیه اجرای نظام مراقبت حشره شناسی در همه مراکز/شبکه های بهداشت، مصاحبه با نیروی انسانی حشره شناسی در راستا جذب نیروی طرحی و شرکتی در مراکز/شبکه های تحت پوشش (مرداد ماه 1403) (در حال انجام روال اداری) و تدوین انتظارات از سازمان های برون بخش در برنامه نظام مراقبت پشه آئدس مهاجم و تهیه لیست تجهیزات برنامه و ارسال به پدافند غیرعامل دانشگاه انجام و مقرر شد مرکز شمال غرب 1 تجهیز شود.

 

در مبحث نظام مراقبت انسانی، تعداد 3200 کیت تشخیص سریع تب دنگی Abbott در 8 مرکز/شبکه بهداشت و بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه توزیع و همکاران به بیماریابی فعال موارد مشکوک بیماری تب دنگی مشغولند. در مبحث فعالیت ها و هماهنگی های بین بخشی اجرا مانور کنترل و پیشگیری از استقرار پشه آئدس در سطح مراکز/شبکه های بهداشتی تحت پوشش توسط مراکز، اجرای سناریو دور میزی کنترل و پیشگیری از پشه آئدس در سطوح معاونت و مراکز/شبکه های بهداشتی (با همکاری گروه های تخصصی بیماری ها، سلامت محیط و کار و گروه کاهش خطر و بلایا معاونت بهداشت) و برگزاری جلسات توجیهی جهت هماهنگی و سهولت انجام کار در سازمان های برون بخش شامل پایانه های مسافربری غرب و بیهقی، فرودگاه مهرآباد، گمرکات غرب و تهران و ایرلاین ایران ایر فرودگاه مهر آباد، جامعه هتلداران تهران، نیروی زمینی ارتش کل کشور، سازمان زمین شناسی و اکتشافات سنگ های معدنی کل کشور، باغ گیاه شناسی کشور و ... آگاهی بخشی به مسئولین، کارکنان و مسافرین در هات اسپات های در معرض خطر، انجام شده است. در مبحث هماهنگی های درون بخشی  برگزاری جلسات وکمیته درون بخشی در سطح معاونت و مراکز/شبکه های بهداشتی و آموزش از طریق وبینار و جلسات حضوری به پرسنل بهداشتی و درمانی در تمامی سطوح ستادی و محیطی (اسفندماه 1402 و مردادماه 1403) و برگزاری جلسه برقراری نظام مراقبت حشره شناسی در سطح معاونت و مراکز/شبکه های بهداشتی (تیرماه 1403) در مرکز بهداشت غرب با آموزش آبشاری همکاران حشره شناس مراکز/شبکه های بهداشت، انجام شده است. همچنین پیگیری مصوبات کمیته بیماری های منتقله از ناقلین (پشه آئدس) 3 ماهه ابتدایی سال 1403 انجام و چالش‌ها و نیازها جدید هر گروه به بحث و گفت‌وگو پرداخته شد و مقرر گردید با توجه به اهمیت بیماری های منتقله از پشه آئدس (تب دانگ، چیکنگونیا و زیکا) و مناطق مستعد پراکنش پشه آئدس در مناطق تحت پوشش استان تهران (فرودگاه، راه آهن، پایانه های مسافربری شهر تهران، گمرک های حمل و نقل کالا، گلخانه و انبارهای دپوی لاستیک در کلیه استان) و احتمال ورود پشه آئدس مهاجم از استان های شمالی و جنوبی به شهر تهران و بالتبع وجود بیمار مشکوک، پیشنهاد شد در اسرع وقت در کمیته سلامت و امنیت غذایی استان موارد مطروحه مطرح و هم اندیشی گردد.

 

 همچنین طرح موضوع در نشست های شوراهای اداری و شوراهای تامین با هدایت استانداران و فرمانداران محترم در راستای حساس سازی و حمایت طلبی هرچه بیشتر و طرح موضوع در نشست های اداری با شهرداری کل شهر تهران و اجرای کمپین هایی چون شهر یا استان پاکیزه و توجه ویژه به طرح موضوع بیماری های منتقله از پشه آئدس در کوریکولوم آموزشی دانشجویان علوم پزشکی انجام پذیرد.

 

در بخش دوم کمیته، خانم دکتر رحیمی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری ها معاونت بهداشت در خصوص خطرات ابتلا به بیماری آبله میمونی، آمار جهانی و منطقه ای ابتلا به آبله میمونی، راه های انتقال، پیشگیری و درمان مبتلایان نکاتی را ارائه نمودند. مقرر شد با توجه با نامه وزارت بهداشت در خصوص اعلام هشدار و آمادگی در زمینه مراقبت آبله میمونی (MPox) و اعلام هشدار وضعیت PHEIC توسط سازمان جهانی بهداشت و با توجه به شیوع و افزایش موارد بیماری ام-پاکس ( آبله میمونی ) در آفریقا و همچنین گزارش مواردی از بیماری در کشورهای پاکستان و امارات، نسبت به تشدید مراقبت های بهداشتی مرزی با عنایت به دستورالعمل های ابلاغی قبلی با تاکید بر تشدید مراقبت سندرومیک با تاکید بر سندروم های تب و راش جلدی، رصد و پایش مسافران و مترددین از کشورهای آلوده و آموزش و اطلاع رسانی در مرزها به آن ها، ایزولاسیون و قرنطینه موارد مشکوک و ردیابی و پیگیری موارد تماس و هماهنگی لازم با بخش درمان (بستری و سرپایی) در زمینه آمادگی پذیرش و ارائه خدمات بستری به بیماران احتمالی، اقدامات مقتضی صورت پذیرد.

  • گروه اخبار : آخرین اخبار
  • کد خبر : 337498
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings