برگزاری کمیته دانشگاهی IDD معاونت بهداشت دانشگاه
اولین کمیته دانشگاهی IDD سال 1402 را شنبه 15 مهر برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت: اولین کمیته دانشگاهیIDD سال جاری، با هدف بررسی وضعیت موجود و ارزیابی و تعیین راهکارهایی جهت ارتقای برنامه پیشگیری و کنترل بیماریهای ناشی از کمبود ید، شنبه 15 مهر؛ با حضور معاون بهداشت و مدیران غذا و آزمایشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه، مدیران سلامت محیط و کار، سلامت جمعیت خانواده و پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت و نیز رؤسای گروه های بهبود تغذیه، بیماریهای غیر واگیر و امور آزمایشگاههای معاونت بهداشت، و کارشناسان گروه های بهداشت محیط، بهداشت حرفه ای، بهبود تغذیه، سلامت مادران و آموزش سلامت این معاونت، برگزار شد.
در ابتدای جلسه لیلا فرزاد؛ رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، در خصوص دستاوردهای حاصل از ید دار کردن نمک مصرفی خانوار در کاهش بیماریهای ناشی از کمبود ید؛ آخرین گزارش کشوری پوشش مصرف نمک ید دار طبق بررسی های انجام شده توسط وزارت متبوع، عوارض ناشی از کمبود ید در دوران بارداری و سایر دورانهای زندگی، مداخلات انجام شده جهت بهبود شاخص میانه ید ادرار مادر باردار، مطالبی را بیان کرد.
وی با اشاره به پوشش 94.4 درصدی مصرف نمک ید دار در کشور و تأکید بر ضرورت ارتقای وضعیت موجود شاخص های برنامه در سطح تولید، عرضه و مصرف خاطرنشان کرد: از آنجائیکه در آخرین بررسی کشوری در سال 1396، پوشش مصرف نمک ید دار در استان تهران 88.9 درصد گزارش شده است؛ ضروری است در راستای بهبود و ارتقای این شاخص در استان، همچنان مداخلات همه جانبه، با تشدید نظارتها و آموزشها در تمامی سطوح تولید، عرضه و مصرف ادامه یابد.
دکتر محمد طباطبایی؛ معاون بهداشت دانشگاه، ضمن تأکید بر استفاده از تمامی ظرفیتها در راستای ارتقای وضعیت موجود، خواستار افزایش نظارت های بهداشت محیط در سطح عرضه، متناسب با افزایش بروز هایپوتیروئیدی یا افزایش نمک فاقد ید مادران باردار و نیز جلب مشارکت کمیساریای عالی پناهندگان برای تأمین مالی جهت نوزادان مبتلا به هایپوتیروئیدی نوزادی و تدوین نقشه راه هایپوتیروئیدی نوزادی معاونت بهداشت شد.
در ادامه، اعضای کمیته حاضر در جلسه، در خصوص چگونگی تداوم مداخلات به بحث و تبادل نظر پرداختند.
کامنت