• 1404/09/17 - 09:52
  • - تعداد بازدید: 52
  • - تعداد بازدید کنندگان: 48
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

پیام معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت آغاز پویش ملی تغذیه سالم 1404

دکتر فربد عبادی فرد آذر: پویش ملی تغذیه سالم، با تأکید بر اهمیت رعایت اصول تغذیه سالم به عنوان کلیدی ترین اصل دستیابی به سلامتی، فرصت ارزشمندی است تا با بهره برداری از تمامی پتانسیل های موجود دانش تغذیه‌ای مردم را ارتقاء دهیم.

363666.mp3 پیام معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت آغاز پویش ملی تغذیه سالم 1404

هر ساله پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف ارتقای سطح سواد تغذیه ای جامعه، فرهنگ سازی و اصلاح الگوی تغذیه جامعه به عنوان یکی از سه عامل اصلی از عوامل خطر تغذیه ای بیماریهای غیر واگیر در سطح کشور برگزار می شود که شانزدهمین پویش ملی تغذیه سالم، در نیمه دوم آذر سالجاری با شعار " نان و سلامت"؛ نامگذاری شده است.

 

در همین راستا دکتر فربد عبادی فرد آذر؛ معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به اهمیت انتخاب نان سالم و نقش آن در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر برای خانواده‌ها، عنوان کرد: نان به عنوان اصلی‌ترین ماده غذایی سفره ایرانیان، بخش بزرگی از انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. تحقیقات متعدد نشان داده‌اند که مصرف نان کامل (نان سبوس‌دار) می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌ عروقی، دیابت، مشکلات گوارشی، چاقی و حتی برخی سرطان‌ها نقش مؤثری داشته باشد. در مقابل، نان سفید که در آن سبوس و جوانه گندم جدا می‌شود، ارزش غذایی پایین‌تری دارد و مصرف زیاد آن با افزایش وزن و مشکلات متابولیکی همراه است.

 

معاون بهداشت دانشگاه با ذکر این نکته که ایران یکی از پرمصرف‌ترین کشورهای جهان در زمینه نان است افزود: حدود ۴۵ تا ۶۵ درصد انرژی روزانه مردم از نان تأمین می‌شود. به همین دلیل، کیفیت نان مصرفی تأثیر مستقیمی بر سلامت جامعه دارد. متأسفانه در بسیاری از کارخانجات آرد کشور، سبوس و جوانه گندم در مقادیر قابل توجهی جدا می‌شود و همین امر موجب کاهش ارزش غذایی نان و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر می‌شود. اصلاح الگوی مصرف نان و ترویج استفاده از نان کامل می‌تواند گامی مهم در ارتقاء سلامت عمومی باشد.

 

دکتر عبادی فرد آذر با اشاره به اینکه اصلاح عادات غذایی از مهم‌ترین راهکارهای کنترل بیماری‌های غیرواگیراست، گفت: اصلاح مصرف نان که بخش اصلی سفره ایرانیان را تشکیل می‌دهد، نقشی کلیدی در پیشگیری از دیابت، چاقی و بیماری‌های قلبی‌عروقی دارد.

 

معاون بهداشت دانشگاه، خواستار استفاده از تمامی ظرفیتها در دستیابی به شعار پویش امسال شد و تأکید کرد: " پویش ملی نان و سلامت" فرصتی مغتنم برای تولیدکنندگان، نانوایان، مسئولان حوزه سلامت و به ویژه خانواده های گرامی است تا با انتخاب هوشمندانه و مصرف نان کامل، گامی مهم در راستای تغذیه سالم و ارتقای سلامت فردی و اجتماعی بردارند. بدون شک فراهم سازی دسترسی جامعه به نان سالم و با کیفیت، نیازمند همکاری و مشارکت تمام بخش هاست و این مهم جز با ارتقای آگاهی عمومی و تغییر رفتارهای تغذیه ای و افزایش دسترسی مردم به نان کامل محقق نمی‌شود. 

 

وی گفت: از تمامی سازمان‌ها، ادارات و گروه‌های مردمی دعوت می‌کنم تا با مشارکت فعال، در اجرای هرچه پربارتر این پویش همکاری کنند. امید است با انتخاب نان کامل و سالم، گامی مؤثر در خصوص حفظ سلامت خانواده‌ها و کاهش بار بیماری‌های غیرواگیر در کشور برداشته شود. امید است با هم افزایی، مسئولیت پذیری و فرهنگ سازی صحیح، شاهد گسترش مصرف نان کامل و تقویت سفره‌ای سالم تر برای خانواده های عزیز ایرانی باشیم.

  • گروه اخبار : آخرین اخبار
  • کد خبر : 363666
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings