• 1401/05/10 - 12:54
  • - تعداد بازدید: 154
  • - تعداد بازدید کنندگان: 148
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

قدمی به جلو برای تغذیه شیرخوار با شیر مادر: آموزش و حمایت

ترکیب شیر مادر با برطرف کردن نیازهای تغذیه ای و ایمنی شیرخوار کاملا برای تغذیه وی طراحی شده است.

3744.mp3 قدمی به جلو برای تغذیه شیرخوار با شیر مادر: آموزش و حمایت

ترکیب شیر مادر با برطرف کردن نیازهای تغذیه ای و ایمنی شیرخوار کاملا برای تغذیه وی طراحی شده است.

شیر مادر نه تنها نیازهای ایمونولوژیکی شیرخوار را برطرف می کند،  بلکه در پیشگیری از عفونت ها نیز  کمک  کننده است. همچنین منجر به ارتباط بین مادر و کودک بدون توجه به موقعیت و شرایط وی شده و امنیت غذایی نوزادان  و کل خانواده را از همان ابتدا  تامین می کند.

با توجه به اپیدمی بیماری کووید،19 محدودیت در ظرفیت های  سیستم بهداشت به دلیل درگیری کادر بهداشتی و درمانی در دوره کرونا  و درنتیجه کمبود  نیروی انسانی در امر مشاوره شیردهی منجر به حمایت ناکافی مادر و شیرخوار  گردید .

قوانین مربوطه  در دوره بحران کرونا مانند رعایت فاصله گذاری فیزیکی، منجر به مراجعه کمتر  و تماس کمتر والدین با کارکنان بهداشتی  گردید و درنهایت باعث کاهش سطح  دانش و مهارت والدین  و عدم مراجعه به موقع جهت  دریافت خدمات  شد.

یکی دیگر از چالش ها در دوره پاندمی، تأثیر گسترش هدفمند صنعت جانشین شونده های  شیر مادر(BMS) و تبلیغات در این زمینه بر تصمیمات والدین برای تغذیه نوزاد از طریق  دریافت  اطلاعات نادرست در مورد کرونا و   شیردهی و  بازاریابی گسترده توسط صنایع جانشین شونده های  شیر مادر( BMS) به عنوان استفاده از شیر مصنوعی و سایر فراورده ها به عنوان  گزینه ایمن تر بود.

 در این دوران صنایع جانشین شونده های  شیر مادر) BMS (کلیه اقدامات خود را در راستای  نقض اجرای کد بین المللی بازاریابی جانشین شونده های  شیر مادر و قطعنامه های مرتبط بعدی مجمع جهانی بهداشت انجام داد.

حصول اطمینان از اجرای کدبین المللی بازار یابی جانشین شونده های شیر مادر  در مرکز بهداشتی  و درمانی، والدین را قادر می سازد تا اطلاعات صحیح و  بی طرفانه را دریافت کنند و آنها را در مورد استراتژی های  شرکت ها تولید کننده فراورده های غذایی آگاه کنند.

مادران نیاز به حمایت برای دریافت  خدمات  بهداشتی و درمانی،  حمایت در محل کار و جامعه به منظور تغذیه بهینه شیر خوار خود با شیر مادر و  پیشرفت از یک سطح به سطح دیگر دارند که این فرایند  " تشکیل زنجیره گرم  حمایت و پشتیبانی  نامیده می شود"

دوران بارداری به منظور آمادگی و افزایش آگاهی والدین برای شیردهی بسیار مهم است. با این حال ممکن است والدین در این دوران،  به طور کامل  اهمیت شیردهی و نیاز نوزاد  به شیر مادر را درک نکرده و  آمادگی  لازم برای شیردهی را کسب نکنند.

شروع آموزش و مشاوره مادارن در سه ماهه اول بارداری در خصوص ترویج تغذیه با شیر مادر یکی از نیازهای آموزشی و پیش بینی کننده برای آمادگی مادران  و والدین  می باشد.

مداخلات پزشکی غیر ضروری در قبل و حین زایمان می تواند هم در شروع و هم در برقراری شیردهی اختلال ایجاد کند.

برای شروع موفقیت آمیز شیردهی، مادران  نیاز  به مراقبت های مطابق با سیاست های دوستدار مادر در قبل و حین زایمان  دارند. همه مراکز ارائه خدمات مادر و نوزاد  باید تدوین سیاست های  آنان  مبتنی بر شواهد بوده و مدیریت مناسب را در قبل و حین زایمان پوشش دهند.

برای برقراری شیردهی در روزهای اولیه، مشاوره و کمک عملی برای شیردهی مورد نیاز است

در روزهای اولیه پس از زایمان برای برقراری شیردهی مناسب ، مشاوره و کمک عملی در مورد شیردهی  در بیمارستان و پس از ترخیص(زمانی که مادر در خانه است)مورد نیاز است

میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر و ادامه شیردهی ممکن است پس از دوره پس از زایمان به طور قابل توجهی کاهش یابد.

برای حفظ شیردهی، والدین حداقل برای  یکسال و حتی در صورت نیاز  بیشتر  از آن به انجام مشاوره شیردهی نیاز دارند. به همین منظور خانواده ها به مراکز بهداشتی و درمانی یا کلینیک های خصوصی مناسب برای حمایت خانواده ها در  شیردهی موفق ارجاع شوند..

برای برقراری و حفظ شیردهی در شرایط خاص، والدین به کمک و حمایت بیشتر در تغذیه نوزاد نیاز دارد . تغذیه با شیر مادر می تواند جان انسان ها را در مواقع اضطراری و سایر شرایط خاص نجات دهد.

در مواقع اضطراری، نیازهای تغذیه ای و مراقبت از نوزادان ، شیرخوار و غیر شیرخوار و کودکان خردسال نیاز به توجه ویژه دارد.

ترتیب اولویت برای تغذیه شیر خوار در شرایط بحرانی شامل؛ شیر مادر از مادر شیرخوار، شیر مادر از اهدا کننده سالم یا بانک شیر انسان، جایگزین شونده های  شیر مادر مانند شیر خشک  و تغذیه شیرخوار با فنجان می باشد . توجه به اینکه این     گزینه ها باید بر اساس وضعیت فرهنگی، مقبولیت مادران و در دسترس بودن خدمات ضروری است. 

 

شعار جهانی امسال" قدمی به جلو برای تغذیه شیرخوار با شیر مادر: آموزش و حمایت" تعیین شده که تاکید بر حمایت از مادران شیرده و شیرخواران از طریق بهبود مهارت و دانش کارکنان مرتبط با مراقبت از مادر و شیرخوار و توانمند کردن خانواده ها دارد. حمایت سایر افراد مرتبط در جامعه شامل سیاستگذاران ، متخصصین، اساتید، ادارات و ارگان ها، رسانه ها و روحانیون و ... نیز در ارتقا اجرای برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر موثر  و دارای اهمیت است هماهنگی و اجرای این افرادبطور پیوسته در سطوح مختلف منجر به تشکیل زنجیره گرم می شود.

شعار امسال بر نقش آموزش و حمایت به عنوان دو رکن اساسی تاثیر گذاردر تغذیه موفق با شیرمادربه صورت انحصاری و تداوم آن تا دوسالگی شیرخوار تاکید دارد.

 

  • گروه اخبار : آخرین اخبار
  • کد خبر : 3744
:
کلیدواژه ها
خبرنگار

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings