• 1402/11/11 - 09:29
  • - تعداد بازدید: 105
  • - تعداد بازدید کنندگان: 88
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

برگزاری کارگاه وزارتی تغذیه و رژیم درمانی در دیابت

گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، کارگاه وزارتی تغذیه و رژیم درمانی در دیابت را دوشنبه 9 بهمن برگزار کرد.

323075.mp3 برگزاری کارگاه وزارتی تغذیه و رژیم درمانی در دیابت

گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، کارگاه وزارتی تغذیه و رژیم درمانی در دیابت را دوشنبه 9 بهمن برگزار کرد.

 

لیلا فرزاد؛ رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت در مصاحبه با روابط عمومی این معاونت گفت: این همایش در راستای بزرگداشت روز جهانی دیابت (14 نوامبر) و با هدف توانمندسازی و ارتقای سطح دانش و آگاهی 85 نفر از کارشناسان تغذیه حوزه تحت پوشش معاونت بهداشت از آخرین مطالب علمی روز، در خصوص تغذیه و رژیم درمانی در دیابت، با حضور اساتید هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی ایران، تهران و مشهد برگزار شد.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، در آغاز این همایش به نتایج آخرین مطالعه جهانی بار بیماری ها اشاره کرد و رژیم غذایی نامناسب را مهمترین عامل خطر 11 ملیون مرگ در سال ۲۰۱۷ برشمرد و گفت: تغذیه نامناسب و ناکافی در سال 2017، به عنوان اولین عامل از 10 عامل خطر مرگ شناخته شده است و پس از آن، استعمال دخانیات و فشارخون بالا قرار دارد.

وی ادامه داد: نتایج این مطالعه که توسط مؤسسه سنجش و ارزیابی سلامت آمریکا (IHME) و با مشارکت بیش از ۱۳۰ محقق از ۴۰ کشور جهان از جمله ایران، بر روی افراد بالای 25 سال در ۱۹۵ کشور طی سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷  انجام و در مجله معتبر بین المللی لنست منتشر شده است، نشان می دهد: یک پنجم مرگها در سال 2017 مربوط به عامل خطر رژیم غذایی نامناسب بوده است و پیش بینی می شود بیماری های غیر واگیر در کشورهای با درآمد متوسط از جمله ایران تا سال 2030 روند افزایشی را طی کند.

 

فرزاد ضمن ارائه نتایج هشتمین پیمایش ملی عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر ایران با رویکرد گام به گام (STEPs) مراقبت عوامل خطر بیماری های غیر واگیر سازمان جهانی بهداشت در سال 1400 عنوان کرد: شیوع دیابت در جمعیت 25 سال به بالا کشور، 14.15 درصد، و در استان تهران 16.25 درصد است. همچنین شیوع اضافه وزن و چاقی در کشور، به ترتیب 38.05 درصد و 24.96 درصد و این شاخصها در استان تهران، به ترتیب 42.79 درصد و 23.88 درصد است که نشان دهنده الگوی غذایی نامناسب از جمله مصرف زیاد قند، نمک و چربی و مصرف کم سبزی و میوه در افراد بزرگسال است.

 

در ادامه دکتر محمدرضا وفا، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان سوابق کشف دیابت در جهان و عوامل خطر دیابت عنوان کرد: سن، سواد و فعالیت بدنی از جمله عوامل موثر بر شیوع و مرگ و میز ناشی از دیابت است.

وی با بیان اهداف مدیریت تغذیه درمانی برای دیابت، گفت: تعدیل رفتار، تنظیم زمان صرف غذا، درک برچسبهای تغذیه ای، تنظیم کربوهیدرات و انسولین برای ورزش، نحوه مصرف مکمل ویتامین و املاح، کاربرد قندهای مصنوعی، توصیه های مصرف غذا و میان وعده ها در خارج از منزل، بخش هایی از مدیریت مهارت های آموزش تغذیه فردی هستند.

 

دکتر وفا، در مورد اثر ترکیبات غذایی مختلف از نظر کربوهیدرات بر چگونگی افزایش وزن مطالبی را ارائه داد و به  نوع چربی و مقدار مجاز دریافت انواع چربی و پروتئینها برای بیماران دیابتی اشاره کرد.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه، در خصوص دیابت بارداری و مکمل های غذایی و به دنبال آن چگونگی و اصول تنظیم برنامه غذایی در این بیماران را نیز شرح داد.

بیان انواع داروها و انسولین های مورد استفاده در دیابت به همراه چگونگی تنظیم برنامه غذایی بر مبنای این ترکیبات برای شرکت کنندگان از دیگر مطالب ارائه شده بود.

 

در پایان کارگاه، سه مثال به عنوان حل نمونه در بیماران دیابتی شرح داده شد و سپس یک نمونه به عنوان تمرین در اختیار حضار قرار گرفت و حاضران در جلسه، به تفکیک شبکه ها و مراکز، به صورت گروهی به بحث و تبادل نظر پیرامون مورد مطرح شده پرداختند.

نظرات هریک از گروه ها توسط نماینده منتخب گروه، برای تمام حاضران ارائه شد و در نهایت نظرات دکتر وفا، پایان بخش این کارگاه بود.

  • گروه اخبار : آخرین اخبار
  • کد خبر : 323075
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings