پیام معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت آغاز پویش ملی تغذیه سالم 1403
دکتر فربد عبادی فرد آذر: پویش ملی تغذیه سالم، با تأکید بر اهمیت رعایت اصول تغذیه سالم به عنوان کلیدی ترین اصل دستیابی به سلامتی، فرصت ارزشمندی است تا با بهره برداری از تمامی پتانسیل های موجود دانش تغذیهای مردم را ارتقاء دهیم.
دکتر فربد عبادی فرد آذر: پویش ملی تغذیه سالم، با تأکید بر اهمیت رعایت اصول تغذیه سالم به عنوان کلیدی ترین اصل دستیابی به سلامتی، فرصت ارزشمندی است تا با بهره برداری از تمامی پتانسیل های موجود دانش تغذیهای مردم را ارتقاء دهیم.
هر ساله پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف ارتقای سطح سواد تغذیه ای جامعه، فرهنگ سازی و اصلاح الگوی تغذیه جامعه به عنوان یکی از سه عامل اصلی از عوامل خطر تغذیه ای بیماریهای غیر واگیر در سطح کشور برگزار می شود که پانزدهمین پویش ملی تغذیه سالم، در نیمه دوم آذر ماه سالجاری با شعار " روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم"؛ نامگذاری شده است.
در همین راستا دکتر فربد عبادی فرد آذر؛ معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به افزایش دو برابری چاقی بزرگسالان و چهار برابری آن در گروه سنی نوجوانان در جهان از سال 1990 تاکنون، عنوان کرد: در سال 2022، از هر 8 نفر در جهان یک نفر، مبتلا به چاقی بوده و 43 درصد بزرگسالان بالای 18 سال دارای اضافه وزن و 16 درصد مبتلا به چاقی بودند.
وی با اشاره به اینکه کشور ما ایران نیز از این روند رو به افزایش ابتلا به اضافه وزن و چاقی مستثنی نیست، گفت: هم اکنون حدود 50 تا 55 درصد افراد بزرگسال استان تهران مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند و از آنجائیکه چاقی به عنوان عامل خطر اصلی اکثر بیماری های غیرواگیر (NCDs) از جمله بیماری های قلبی عروق (CVDs)، دیابت نوع 2 و انواع خاصی از سرطان ها شناخته شده است، ضروریست تا با تغییر سبک زندگی و اصلاح برنامه غذایی و اصلاح توزیع درشت مغذیها در رژیم غذایی (یعنی درصد کربوهیدرات، پروتئین و چربی تشکیل دهنده یک رژیم غذایی) در عموم مردم این روند رو به افزایش ابتلا به اضافه وزن و چاقی را متوقف و از مرگهای ناشی از آن جلوگیری کنیم.
معاون بهداشت دانشگاه با ذکر این نکته که چربیها یکی از منابع اصلی تأمین انرژی روزانه افراد است، گفت: دو نوع چربی وجود دارد؛ چربی اشباع که برای بدن مضر و چربی غیر اشباع که در صورت استفاده به اندازه، مشکلی برای سلامتی ایجاد نمیکند.
دکتر عبادی فرد آذر با تأکید بر اینکه میزان کالری دریافتی روزانه افراد از چربیها می بایست کم و در حدود 25 تا 30 درصد کل کالری مورد نیاز افراد باشد، ادامه داد: روغنهای گیاهی به دلیل داشتن درصد بیشتری از چربی غیر اشباع و از میان آنها، روغن کانولا گزینه مناسبتری برای مصرف روزانه خانواده ها هست.
وی درباره برخی باورهای نادرست در مورد روغنها، گفت: برخی باور دارند که روغن حیوانی و دنبه برای بدن مفید است که این، نگرشی اشتباه است. زیرا روغنهای حیوانی به دلیل نوع چربی که از نوع چربی اشباع است، مضر بوده، ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش داده و توصیه نمیشود.
معاون بهداشت دانشگاه، خواستار دقت لازم خانواده ها هنگام خرید روغن های مصرفی شد و اظهار داشت: مصرف روغنهای خوراکی با ادعاهای سلامتمحوری باید همراه با رعایت یک سبک زندگی سالم، از جمله تغذیه متعادل و فعالیت بدنی منظم، انجام شود. توجه به نشانگرهای تغذیهای درجشده بر روی بستهبندی این محصولات، مانند میزان اسیدهای چرب ترانس و اشباع، میتواند به خانواده ها در انتخاب آگاهانه کمک کند و توصیه ما این است که خانواده ها با دقت اطلاعات درجشده بر روی محصولات را بررسی کرده و از محصولات دارای مجوزهای قانونی و تأییدیههای علمی استفاده کنند تا بدین وسیله سلامت افراد خانواده خود را فراهم کنند.
کامنت