مصاحبه با مدیر شبکه بهداشت و درمان بهارستان / دکتر بابا
مصاحبه با مدیر شبکه بهداشت و درمان در خصوص کمپین غربالگری فشار خون بالا و دیابت
سوال: خودتان را معرفی کنید و در مورد نقش تان به عنوان مدیر شبکه بهداشت و درمان صحبت کنید.
جواب مدیر شبکه:
سلام، من دکتر مسعود بابا هستم، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهارستان ، نقش من در اینجا به مدیریت و راهبری برنامههای بهداشت و درمان جهت بهبود سلامت شهرستان میپردازد .
اهمیت کمپین غربالگری
سوال: در مورد کمپین غربالگری برای فشار خون بالا و دیابت، چه تأکیداتی دارید؟
جواب مدیر شبکه:
این کمپین برای شناسایی زودهنگام افراد با فشار خون بالا و دیابت اهمیت بسیاری دارد. با غربالگری فعّال، میتوانیم به سرعت اقدامات لازم را برای پیشگیری و مدیریت این بیماریها آغاز کنیم. با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از افرادی که مبتلا به فشارخون بالا و دیابت هستند و از بیماری خود اطلاع ندارند، انجام غربالگری در افراد جامعه بسیار حائر اهمیت است و باعث می شود بیماری افراد پس از بروز عوارض ، تشخیص داده شده و از بروز عوارض بیماری پیشگیری شود. بنابراین توصیه می شود کلیه افراد بالای 18 سال با مراجعه به مراکز و پایگاه های سلامت در این پویش شرکت کنند و از میزان فشارخون و قند خون خود مطلع شوند.
هدفگذاری و برنامهریزی
سوال: چگونه هدفگذاری و برنامهریزی برای این کمپین صورت گرفته است؟
جواب مدیر شبکه:
هدف ما در این کمپین، ارائه خدمات غربالگری به حداکثر تعداد افراد در شهرستان است. با همکاری ادارات شهرستان، برنامههای دقیقی برای پویش و غربالگری اجرا کردیم . با توجه به اجرای پویش در کشور ، هدف گذاری 100 درصد جهت جمعیت بالای 18 در مناطق روستایی ، شهرهای زیر 20 هزار نفر و 93 شهر مجری برنامه سلامت خانواده و حداقل 70 درصد جهت جمعیت بالای 18 سال در مناطق شهری در نظر گرفته شده است.
مشکلات و چالشها
سوال: با چه مشکلات و چالشهایی در اجرای این کمپین مواجه شدهاید؟
جواب مدیر شبکه:
برخی از افراد ممکن است به دلیل عدم آگاهی لازم مایل به شرکت در این پویش نباشند. گستردگی جمعیت هدف یکی دیگر از چالش های برنامه است که نیاز است علاوه بر تلاش بیش از پیش تیم های سلامت جهت انجام غربالگری گروه های هدف ، عموم مردم نیز با همکاری در این پویش از وضعیت سلامت خود آگاه شوند.
تأثیرات مثبت و موفقیتها
سوال: آیا میتوانید از تأثیرات مثبت یا موفقیتهای خاصی که از این کمپین نتیجه گرفتهاید، سخن بگویید؟
جواب مدیر شبکه:
بله، مشاهده کردیم که تعداد افرادی که به طور آگاهانه در مراکز ما شرکت کردهاند و غربالگری دیابت و پرفشاری خون شدهاند، افزایش یافته است. این مسیر به بهبود و افزایش سطح سواد سلامت و آگاهی مردم شهرستان در زمینه درمانی و بهداشتی کمک کرده است
اهمیت تحصیلات و اطلاعرسانی
سوال: چگونه سطح سواد سلامت و اطلاعرسانی در مورد فشار خون بالا و دیابت تأثیرگذار بودهاند؟
جواب مدیر شبکه:
ارتقاء سطح سواد سلامت نقش به سزایی در خود مراقبتی افراد جامعه و همچنین همکاری با نظام سلامت جهت پیشبرد برنامه های پیشگیری از بیماری ها و مراقبت داشته است . از این رو هر چه آگاهی عموم مردم در خصوص پرفشاری خون و دیابت و عوارض ناشی از آنها بیشتر شده ، متعاقب آن نگرش افراد جامعه نیز تغییر می کند. تشخیص پرفشاری خون و دیابت در جامعه سریع تر انجام شود. خدمات پیشگیری ، درمان و مراقبت از آن نیز سریع تر و موثر تر خواهد بود .