برگزاری کمیته دانشگاهی پیشگیری و کنترل حیوان گزیدگی و هاری
برگزاری کمیته دانشگاهی پیشگیری و کنترل حیوان گزیدگی و هاری
کمیته دانشگاهی پیشگیری و کنترل حیوان گزیدگی و هاری-دانشگاه ایران در روز سه شنبه به تاریخ 3 مهر 1403 از ساعت 08:00 الی 09:30 در محل اتاق معاون محترم اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه ایران با حضور معاونین فنی و اجرایی معاونت بهداشت، رئیس مرکز بهداشت شمال غرب 2، رئیس و معاون مرکز بهداشت شمال غرب 1 و مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری ها، رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت و کارشناس بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) برگزار شد.
در ابتدای جلسه آقای دکتر افسرده معاون فنی معاونت بهداشت در خصوص اهمیت بیماری هاری، نحوه انتقال، پیشگیری و کنترل بیماری در سطح شهر تهران نکاتی را بیان نمودند.
در ادامه ایشان به مفهوم PHC (دسترسی عادلانه، سریع و آسان افراد به خدمات بهداشتی و درمانی) اشاره کردند و بر حل مشکلات موارد حیوان گزیده مرکز بهداشت شمال غرب 1 و 2 تهران تاکید داشتند.
در ادامه آقای دکتر دمیریان معاون اجرایی معاونت بهداشت بر عدم وجود واحد مراقبت و پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری در مرکز بهداشت شمال غرب 2 تهران و ایجاد واحد هاری مجزا در مرکز خدمات جامع سلامت شهید کاظمیان تاکید کردند. ایشان بر بازسازی و نوسازی واحد مراقبت و پیشگیری از هاری کن (در طی بازدید مشترک معاونین فنی و اجرایی و مدیریت پیشگیری و مبارزه با بیماری ها معاونت بهداشت از واحد هاری کن) تاکید داشته و بر ایجاد واحدهای پیشگیری و مراقبت از حیوان گزیدگی و هاری در هر 2 منطقه شهرداری در سطح شهر تهران ( با توجه به افزایش جمعیت و افزایش موارد حیوان گزیده در سال های آتی در برنامه بلند مدت حیوان گزیدگی و هاری) اشاره داشتند.
در ادامه آقای دکتر بهرامی رئیس و خانم دکتر شکاری معاون مرکز بهداشت شمال غرب 1 به افزایش تعداد موارد حیوان گزیده در سطح مناطق تحت پوشش مرکز بهداشت شمال غرب 1 و مشکلات واحد هاری کن به عنوان تنها مرکز هاری در مناطق تحت پوشش 2 مرکز بهداشت شمال غرب 1و 2 اشاره داشته و به نوسازی و بازسازی واحد هاری تاکید داشتند.
در ادامه خانم دکتر عزیزی رئیس مرکز بهداشت شمال غرب 1 ، مشکلات ایجاد واحد مراقبت و پیشگیری از هاری در بیمارستان هاجر و مکاتبات صورت گرفته مرکز بهداشت شمال غرب 2 با معاونت درمان ارتش جمهوری اسلامی ایران را بیان نمودند.
در ادامه خانم دکتر رحیمی مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری ها معاونت بهداشت، به روند روبه افزایش سالیانه تعداد موارد حیوان گزیدگی و مرگ ناشی از هاری و ثبت بیش از 386521 هزار مورد حیوان گزیدگی و 18 مورد مرگ ناشی از ابتلا به هاری در سال 1402 و 12 مورد مرگ از ابتدای سال جاری تاکنون در کشور (تعداد 11727 مورد حیوان گزیده و بدون مرگ هاری در مناطق تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه ایران در 5 ماهه ابتدایی سال 1403) اشاره داشتند.
در انتهای جلسه آقای دکتر محمودی رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت به جمع بندی نکات ارائه شده پرداختد و به بازدید مراکز خدمات جامع سلامت شهید کاظمیان و کن به عنوان واحدهای جدید هاری دانشگاه ایران تاکید کردند.
کامنت