• 1402/06/22 - 17:46
  • - تعداد بازدید: 127
  • - تعداد بازدید کنندگان: 111
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

بازدید رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از برنامه سلامت خانواده شهری

تقویت زیرساخت های برنامه سلامت خانواده شهری باید در اولویت قرار بگیرد

20135.mp3 بازدید رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از برنامه سلامت خانواده شهری

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ در تاریخ ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ از روند اجرایی برنامه پزشکی خانواده شهری در شبکه و بهداشت و درمان شهرستان قدس به همراه جمعی از مدیران بازدید کرد.

دکتر عبدالرضا پازوکی با اشاره به اهمیت اجرای برنامه پزشکی خانواده و برقراری نظام ارجاع، گفت: اجرای این برنامه مستلزم همکاری و هماهنگی بین تمام معاونت های دانشگاه از جمله معاونت توسعه، درمان، بهداشت، شبکه های بهداشت و درمان، مدیران بیمارستان ها است.

وی در این بازدید با اشاره به سکونت 350 هزار نفر در منطقه شهری این شهرستان و تخصیص اعتبار لازم جهت اجرای برنامه سلامت خانواده توسط وزارت بهداشت، تصریح کرد: با توجه به پیشرفت مطلوب برنامه در شهرستان قدس، معاونت بهداشت مکاتباتی را برای اجرا در سطح سایر شبکه های بهداشت و درمان تحت پوشش دانشگاه نیز انجام داده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با یادآوری اهمیت کارتیمی در ارائه خدمات سلامت بر تسهیل روند جذب نیروی انسانی جهت تکمیل نیروی انسانی مورد نیاز برای اجرای هرچه بهتر و باکیفیت تر برنامه سلامت خانواده تاکید نمودند.

پازوکی جهت پیگیری موارد مرتبط با قراردادهای نیرو‌ی انسانی، شفاف‌سازی نحوه پرداخت از جیب مردم، مشخص شدن مسیر کاهش فرانشیز و گزارش موانع و مشکلات موجود، افزود: در جلسات قرارگاه سلامت خانواده، باید از نظرات ارزشمند تمام صاحبان فرآیند برون سازمانی و درون سازمانی استفاده کرد.

 ایشان افزود: که در آینده نزدیک با مشارکت تمام ارکان دانشگاه برنامه پزشک خانواده شهری در شبکه بهداشت و درمان قدس در وضعیت ایده آل قرار خواهد گرفت.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران؛

نظام سلامت خانواده شهری/ پوشش 350000نفر از مردم شریف شهرستان قدس

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان اینکه از اردیبهشت سال 1402 تاکنون برنامه سلامت خانواده در 91 شهر منتخب دانشگاه های علوم پزشکی کشور اجرا شده است، افزود: تغییر روند بیماری‌ها از  واگیر به غیر واگیر، سالمندی جمعیت، اهمیت سلامت روان و در یک کلام تنوع نیاز‌های مراقبت سلامتی افراد، اجرای برنامه و توانمند سازی پزشکان در جایگاه پزشک خانواده را پررنگ‌تر کرد.

دکتر سید محمد طباطبایی، در بازدید از روند اجرایی برنامه پزشکی خانواده شهری در شبکه و بهداشت و درمان شهرستان قدس در تاریخ ۱۸ شهریور،  با نگاهی به تاریخچه شکل‌گیری برنامه سلامت خانواده در دنیا، تصریح کرد: از حدود 70 سال پیش به دنبال افزایش جمعیت، گسترش بار بیماری‌ها، تنوع نیاز‌های سلامتی افراد و در مقابل، گرایش به تخصص‌های مختلف توسط پزشکان و همچنین بیماران که منجر به از هم‌گسیختگی ارائه خدمات، بی عدالتی در توزیع خدمات سلامت و تحمیل هزینه‌های غیر ضروری به بیماران و نظام سلامت  شد؛ این امر سبب شد که پزشکی خانواده در کشور‌های مختلف جهان شکل گرفت.

 وی با اشاره به ابعاد مختلف برنامه سلامت خانواده مانند ادغام مراقبت‌های اولیه سلامت، آموزش پزشکی، نظام ارجاع و ... ، افزود: امروزه در بیشتر کشورها خدمات پزشکان خانواده در مراقبت‌های اولیه سلامت ادغام شده است.

دکتر طباطبایی با یادآوری اینکه اجرای برنامه‌ی پزشک خانواده، در طی سال‌های ۱۳۸۳-۱۳۸۴ با مصوبات مجلس و دولت وقت با اولویت مناطق کم برخوردار در روستاها و جمعیت‌ شهر های زیر بیست هزار نفر کلید خورد و به تدریج گسترش یافت، تصریح کرد: در مرحله‌ی بعد در بهمن ماه سال 1389، با تدوین نسخه ۰۱ شهری در شهر‌های بیست تا پنجاه هزار نفر، پزشک خانواده شهری در استان‌های سیستان بلوچستان، چهارمحال بختیاری و خوزستان اجرا شد.

ایشان با اشاره به اینکه در سال 1391، با مصوب شدن نسخه ۰۲ شهری استان‌های فارس و مازندران نیز به برنامه پزشک خانواده‌ی شهری اضافه شدند، گفت: با استفاده از  تجربیات برنامه‌های پیشین (که باتغییرات و فراز و نشیب‌هایی) اجرا شده است، برنامه 03 شهری به منظور اجرای فراگیر برنامه سلامت خانواده در کل کشور، توسط همکاران معاونت بهداشت وزارت متبوع در زمستان 1401 تدوین گردید، که پس از اعمال تغییرات نسخه نهایی در اختیار معاونت‌ بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور قرار گرفت.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان اینکه از اردیبهشت ماه 1402 برنامه‌ سلامت خانواده با هدف پوشش کل جمعیت کشور در غالب پایگاه‌های سلامت خانواده با محوریت یک پزشک خانواده و دو مراقب سلامت به ازای هر ۳۰۰۰ نفر آغاز شده است، تصریح کرد: ابتدا ۵۸ شهر منتخب دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از جمله تهران (شامل دانشگاه علوم پزشکی ایران در غرب، جنوب غرب و شمال غرب - دانشگاه علوم پزشکی تهران در مرکز، جنوب و جنوب غرب، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در شرق، شمال و شمال شرق استان تهران) به صورت فعال اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع را عهده دار شدند، که از آن زمان تاکنون تعداد شهر‌های داوطلب اجرای برنامه به 91 شهر افزایش پیدا کرده است.

ایشان افزود: اجرای برنامه سلامت خانواده در شهرستان قدس از اردیبهشت ماه سال جاری آغاز شده است. در این برنامه با اجرای بلوک بندی جمعیت و تعیین مراقب سلامت هر بلوک، فراخوان مردم جهت دریافت مراقبت های بهداشتی با هدف ارتقاء وضعیت سلامت جمعیت تحت پوشش، در حال انجام است. در همین راستا، شیفت عصر واحدهای ارائه دهنده خدمت نیز جهت دسترسی مردم به خدمات در ساعات عصر نیز فعال شده است.

دکتر طباطبایی خاطر نشان کرد: با توجه به اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در شهرستان قدس، از مردم عزیز درخواست می شود به نزدیکترین واحد بهداشتی محل سکونت خود مراجعه و ضمن تشکیل پرونده الکترونیک سلامت، مراقبت های بهداشتی را دریافت نمایند.

دکتر معصومه گشتایی، مدیر آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان اینکه شبکه بهداشت و درمان شهرستان قدس به عنوان اولین شبکه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در راستای بین‌المللی سازی در بهداشت، انتخاب شده است، گفت: در راستای اهداف استراتژیک دانشگاه علوم پزشکی ایران برای بین المللی سازی حوزه بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ایران با تاکید ریاست و معاون بهداشت این دانشگاه با همکاری دکتر محمد آسایی اردکانی (کارشناس ارشدEMRO )،  برای ارتقای کیفیت و کمیت خدمات بهداشتی در مراکز ارائه خدمات سلامت، شبکه بهداشت و درمان قدس به عنوان نقطه آغاز این فعالیت انتخاب شده و اکنون این برنامه در حال اجراست.

این برنامه برگرفته از سازمان جهانی بهداشت بوده و دارای ۱۴ محور می باشد: ۱- دسترسی و پوشش، ۲- جامعیت و کیفیت خدمات، ۳- قابلیت پذیرش داشتن از سوی مردم، ۴- مشارکت جامعه و رضایتمندی گیرندگان خدمات، ۵- نیروی انسانی، تجهیزات و فضای فیزیکی۶- پایش و ارزشیابی، نظام اطلاعات و آمار، ۷- پیگیری فعال،‌ ۸- قابلیت پرداخت توسط مردم و رضایتمندی ارائه دهندگان خدمات، ۹- تامین دارو، واکسن و مواد بیولوژیک،۱۰- برقراری نظام ارجاع، ۱۱- حاکمیت مدیران و مسئولان، ۱۲- آموزش و بازآموزی، ۱۳- بهداشت محیط، کار و سوانح، ۱۴- مولفه های موثر بر سلامت را که مطابق با استانداردهای کشور است، بررسی می‌کند.  

  • گروه اخبار : آخرین اخبار
  • کد خبر : 20135
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings