برگزاری کارگاه دانشگاهی تغذیه و رژیم درمانی در سوءتغذیه کودکان جهت هسته های آموزشی پزشکان
گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت، کارگاه دانشگاهی مدیریت سوء تغذیه در کودکان را شنبه 21 تیر برای هسته های آموزشی پزشکان برگزار کرد.
لیلا فرزاد؛ کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت در مصاحبه با روابط عمومی این معاونت گفت: این کارگاه با هدف توانمندسازی 50 نفر از پزشکان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت حوزه تحت پوشش معاونت بهداشت در اجرای برنامه مراقبتهای ادغام یافته در کودک سالم و مدیریت سوءتغذیه (شناسایی، ارزیابی، درمان) در کودکان در سالن کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این برنامه، لیلا فرزاد ضمن برشمرده اهمیت تشخیص صحیح و به موقع سوءتغذیه بر لزوم ارائه خدمات تغذیه ای مطلوب، به کودکان مبتلا به اختلال رشد تاکید نموده و به آخرین شاخص های کشوری سوءتغذیه کودکان اشاره کرد و گفت: طبق آخرین نتایج اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، 12.6 درصد کوکان کل کشور مبتلا به لاغری و 6.20 درصد کودکان مبتلا به کم وزنی هستند که این آمار برای کوتاه قدی، 5.4 درصد است و امیدواریم با انجام برنامه های تغذیه ای بتوانیم، روند شاخص های سوءتغذیه کودکان را بهبود و ارتقاء دهیم.
در ادامه این کارگاه فاطمه شجری؛ کارشناس برنامه کودکان معاونت بهداشت، مطالبی را در خصوص بسته خدمتی مراقبتهای ادغام یافته کودک سالم بیان کرد.
سپس دکتر مریم خز دوز؛ هیأت علمی گروه تغذیه دانشکده بهداشت، ضمن ارائه شاخصهای آنتروپومتریک و ارزیابی های تغذیه کودکان، علل سوءتغذیه کودکان را برشمرد. هم چنین مشکلات تغذیهای در برخی از بیماریهای کودکان مانند فیبروز کیستیک، سلیاک، بیماریهای التهابی روده از جمله مواردی بود که مدرس کارگاه به آنها اشاره کرد.
توصیههای تغذیهای که باید توسط کارشناس تغذیه برای کودکان دارای سوءتغذیه ارائه شود و معرفی آزمایشات مورد نیاز برای کودکان مبتلا به سوءتغذیه، از دیگر مباحثی بود که بیان شد.
در بخش دوم جلسه، موضوع بد غذایی کودکان و چگونگی مدیریت و کنترل این مشکل مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مراحل تنظیم برنامه غذایی در کودکان مبتلا به سوءتغذیه بیان شد.
در پایان کارگاه، ۳ نمونه کودک مبتلا به سوء تغذیه توسط سخنران مطرح شد و شرکت کنندگان در قالب گروه هایی با محوریت مراکز و شبکههای خود، به بحث و بررسی درباره کیسها و حل آنها پرداختند و نمایندهای از هر یک از گروه ها جهت حل موارد و توضیح درباره چگونگی مدیریت سوء تغذیه کیس مطرح شده، مطالب خود را ارائه دادند.
کامنت