برنامه بهداشت مواد غذایی و بهسازی مراکز و اماکن
برنامه نظارت بهداشتی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در راستای پیاده سازی آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تعریف شده و کلیه مراکز تهیه، تولید، توزیع، نگهداری، حمل و نقل و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی و اماکن عمومی را شامل می شود معاونت های بهداشتی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی موظفند در زمینه نظارت بر بهداشت مراکز و اماکن مذکور و تکمیل چک لیست های مربوطه بر اساس دستور عمل های موجود اقدام و نتایج بازدید را در سامانه سلامت الکترونیک محیط و کار (سامح) Help desk ثبت و مطابق مقررات با متخلفین برخورد نمایند. برنامه نظارت بر بهداشت مواد غذایی نیز موضوع گسترده ای است که عمدتاً روشهای تولید، آماده سازی ونگهداری موادغذایی را شامل می شود. تقلب در موادغذایی و به کاربردن رنگ های غذایی غیراستاندارد نیز از مسائلی هستند که باعث بروز بیماری های ناشی از مصرف چنین فراورده هایی می شوند. کارشناسان بهداشت محیط در بررسی های میدانی با استفاده از تجهیزات پرتابل کنترل محیط و کیفیت غذا و همچنین نمونه برداری هدفمند نسبت به صیانت از سلامت شهروندان اهتمام می ورزند.
بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه و در راستای اجرای مواد 24، 25 و 41 آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی نیز انجام برنامه خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی توسط واحدهای صنفی لازم الاجرا می باشد که در این راستا بخش خصوصی موظف به انجام برخی خدمات بهداشتی و غیر حاکمیتی می باشد و به استناد ضوابط تعریف شده وزارت بهداشت نیز ناظر بر کلیه فعالیت های محوله و اجرایی در این بخش می باشد.
اهداف برنامه بهداشت مواد غذایی و بهسازی مراکز و اماکن:
قوانین، مقررات و دستورالعمل های برنامه بهداشت مواد غذایی و بهسازی مراکز و اماکن :
ردیف | عنوان | دانلود/لینک |
1 | قوانین و اسناد بالادستی | |
2 | آئین نامه ها و دستورالعمل ها | |
3 | فلوچارت روند صدور صلاحیت بهداشتی به صورت الکترونیک از درگاه ملی صدور مجوزها و سامانه سامح |
لیست نمک های غیر مجاز:
ردیف | عنوان | دانلود/لینک |
1 | لیست نمک های غیر مجاز |
درباره ی برنامه بهداشت مواد غذایی و بهسازی مراکز و اماکن بیش تر بدانیم:
ردیف | عنوان | دانلود/لینک |
۱ | رسانه های آموزشی |