• 1403/02/08 - 15:09
به مناسبت روز جهانی بهداشت حرفه ای

مهندسی بهداشت حرفه ای بعنوان عنصری اساسی که یک بعد بهداشتی و اجتماعی از اصل توسعه پایدار را تشکیل می دهد، می تواند با مجموعه قوانین و عملکردهای خود از طریق حفظ و ارتقاء سلامت نیروی کار جوامع، افزایش بهره‌وری و رسیدن به جهش تولید که مورد تاکید مقام معظم رهبری می باشد، راتامین نماید.

331875.mp3 پیام تبریک معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت روز جهانی بهداشت حرفه‌ای

دکتر محمد طباطبایی؛ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، پیامی را به مناسبت روز جهانی بهداشت حرفه ای، به شرح ذیل صادر کردند.

بنابر اعلامیه کنفرانس عالی ریو توسعه پایدار به عنوان یک استراتژی برای برآورد نیازهای جمعیت موجود دنیا بدون داشتن آثار سوئی روی سلامت انسان و محیط زیست و بدون به مخاطره انداختن منابع جهانی و بدون به خطر انداختن قابلیت های تولید در آینده در نظر گرفته می شود. بر اساس این اعلامیه، انسان ها نقش محوری در ارتباط با توسعه پایدار بر عهده داشته و مستحق برخورداری از یک زندگی بارور و سالم هماهنگ با طبیعت می‌باشند.

امسال سازمان بین المللی کار (ILO)، 28 آوریل، روز جهانی بهداشت حرفه ای را باتوجه به پدیده رو به گسترش تغییر اقلیم در جهان که تهدیدی جدی برای حیات و توسعه جامعه بشری محسوب می شود، با شعار "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" آغاز کرده است. چراکه افزایش مواجهه با مواد شیمیایی، استرس های گرمایی، اشعه ماوراء بنفش و ... صنایع تاثیرات قابل توجهی بر سلامت شاغلین در محیط های کاری می گذارد.

در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی ایران به دلیل قرار گرفتن صنایع مهم و استراتژیک کشور در منطقه تحت پوشش خود، بزرگ ترین قطب صنعتی کشور می باشد و مهندسین بهداشت حرفه ای این دانشگاه می کوشند تا با ارتقاء سطح سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کارکنان واحدهای کاری با پیشگیری از خطرات تهدید کننده سلامت، مطالعه شرایط نامناسب محیط کار و اثرات سوء آن بر تندرستی شاغلین، در جهت سالم سازی و بهسازی محیط کار گام موثری برای رشد و پیشرفت کشور عزیزمان بردارند.

امیدوارم با اجرای کامل برنامه های بهداشت حرفه ای، روز به روز شاهد افزایش سطح سلامت جامعه به ویژه نیروی کار کشور و دستیابی به جهش تولید که منطبق با فرمایش مقام معظم رهبری در نامگذاری سال 1403 است، باشیم.

اینجانب فرا رسیدن روز جهانی بهداشت حرفه ای را به تمامی همکاران گرامی و سخت‌کوش خود در واحد‌های بهداشت حرفه ای تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه، تبریک عرض نموده و از درگاه خداوند متعال سعادت و موفقیت را برای این عزیزان مسئلت می‌نمایم.