• 1403/07/21 - 15:14
  • - تعداد بازدید: 60
  • - تعداد بازدید کنندگان: 53
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

سمینار دو روزه کشوری کنترل و پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری در سالن کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران

سمینار دو روزه کشوری "کنترل و پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری" در سالن کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

339260.mp3 سمینار دو روزه کشوری کنترل و پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری در سالن کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران

سمینار دو روزه کشوری "کنترل و پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری" در سالن کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

 سمینار دو روزه کشوری "کنترل و پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری" با حضور اساتید و همکاران مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جناب آقای دکتر شیرزادی رئیس اداره کنترل بیماری های منتقله بین انسان و حیوان و کارشناس آن اداره، جناب آقای دکتر کریم امیری (معاون بیماری های مشترک بین انسان و دام سازمان دامپزشکی کل کشور)، خانم دکتر فرزانه شیخ الاسلام (رئیس بخش تحقیقات و مرکز رفرانس هاری WHO و سرپرست آزمایشگاه مرجع ملی هاری کشور)، آقای دکتر مسعود احمدی (مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور)، دکتر امید مرادی (رئیس بیمارستان دامپزشکی مرکزی تهران)، آقای دکتر سیامک مسعودی زنجانی (رئیس گروه بیماری های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست کشور) و همچنین حضور بیش از 140 نفر از همکاران معاونت های بهداشتی، مراکز و شبکه های بهداشت، واحدهای مراقبت و پیشگیری از هاری، بیمارستان ها و آزمایشگاه های بخش خصوصی در روزهای سه شنبه و چهارشنبه تاریخ 17 و 18 مهرماه 1403 در سالن کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

 

در ابتدای جلسه خانم دکتر رحیمی، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری ها معاونت بهداشت، ضمن عرض خیرمقدم به سخنرانان و شرکت کنندگان سمینار کشوری،  بر اهمیت موضوع حیوان گزیدگی و راهکارهای کاهش مرگ ناشی از آن تاکید کردند.

در ادامه آقای دکتر محمودی رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت بر پیشگیری و کنترل حیوان گزیدگی و هاری در جمعیت سگ های ولگرد در مناطق تحت پوشش معاونت بهداشت تاکید کردند. 

در ادامه آقای دکتر افسرده معاون فنی معاونت بهداشت در خصوص آخرین وضعیت حیوان گزیدگی در دنیا، خاورمیانه و کشور، نمونه اقدامات موثر کاهش موارد حیوان گزیدگی در دنیا، چالش های اجرای برنامه کنترل و راهکارهای ارتقا برنامه سخنرانی ارائه کردند. ایشان در ادامه اظهار داشتند: در مناطق تحت پوشش معاونت بهداشت، یازده واحد مراقبت و پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری با 89 نفر ارائه خدمات برای افراد مراجعه کننده نوبت اول حیوان گزیده (در سال 1403) وجود دارد که برخی از آن ها نیاز به بازسازی یا نوسازی دارند.

در ادامه آقای دکتر شیرزادی رئیس اداره کنترل بیماری های منتقله بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در خصوص اپیدمیولوژی حیوان گزیدگی و هاری در دنیا و کشور (آخرین آمار موارد حیوان گزیدگی و ابتلا در کشور)، علائم بالینی بیماران مبتلا به هاری و وجه افتراق بیماری هاری با سایر بیماری ها و اقدامات پیشگیری از هاری در انسان نکاتی را ارائه نمودند.

در ادامه خانم دکتر فرزانه شیخ الاسلامی رئیس بخش تحقیقات و مرکز رفرانس هاری WHO و سرپرست آزمایشگاه مرجع ملی هاری کشور در خصوص نحوه صحیح نمونه گیری از بیمار یا حیوان مشکوک به هاری، بسته بندی و تکمیل صحیح فرم بیمار و ارسال به آزمایشگاه کشوری با حفظ زنجیره سرد، نکاتی ارائه نمودند.

در ادامه آقای دکتر کریم امیری معاون بیماری های مشترک بین انسان و دام سازمان دامپزشکی کل کشور در خصوص بیماری هاری در حیوانات، علائم آن ها، راه های انتقال معمول و غیر معمول هاری، وضعیت کانون های هاری در کشور و استان تهران، کنترل هاری در دام ها و گزارش اقدامات به عمل آمده توسط سازمان دامپزشکی کشور توضیحاتی ارائه نمودند.

در ادامه آقای دکتر امید مرادی رئیس بیمارستان دامپزشکی مرکزی تهران در خصوص رویکرد سلامت واحد در کنترل هاری توسط سازمان های دخیل در برنامه حیوان گزیدگی و هاری در کشور توضیحاتی ارائه دادند.

در ادامه آقای دکتر سیامک مسعودی زنجانی رئیس گروه بیماری های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست کشور در خصوص هاری در حیات وحش و بین وحوش (پستانداران اهلی و وحشی)، کانون های هاری در حیات وحش در استان های مختلف کشور، پیشگیری و کنترل هاری در حیات وحش و چالش ها و اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص واکسیناسیون وحوش نکاتی را بیان نمودند.

در ادامه جلسه آقای دکتر مسعود احمدی مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در خصوص مدیریت جمعیت سگ های پرسه زن با توجه به دستورالعمل مدیریت کنترل جمعیت و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب (نسخه شهریورماه سال ۱۴۰۱)، نظارت بر عملکرد شهرداری‌ها (در سطوح استانی و ملی/ تاکنون حدود 167 مرکز مدیریت جمعیت سگ‌های پرسه‌زن توسط شهرداری‌های کشور احداث و مدیریت شده اند)، تخصیص اعتبار به شهرداری‌های با جمعیت کمتر از 50 هزار نفر جهت کمک به اجرای طرح و اقدامات این سازمان در برنامه جامع حیوان گزیدگی و هاری نکاتی ارائه دادند.

در ادامه خانم قاسم زاده کارشناس بیماری هاری در اداره بیماری های زئونوز مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در خصوص نقش آموزش جامعه در پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری توضیحاتی ارائه دادند.

در ادامه تصویب شد که همه همکاران شرکت کننده در این سمینار کشوری 2 روزه کنترل و پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری مطالب فراگرفته را به سایر همکاران زئونوز و همکاران شاغل در واحدهای مراقبت و پیشگیری از هاری را آموزش آبشاری دهند و بازخورد آموزش های لازم را به وزارت بهداشت به صورت گزارش منعکس کنند.

 

فایل های آموزشی کشوری 2 روزه کنترل و پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری :

 

- پارت اول

- پارت دوم

  • گروه اخبار : آخرین اخبار
  • کد خبر : 339260
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings