• 1401/07/23 - 10:50

روز ملی مبارزه با سل "23 مهر 1401" گرامی باد

6225.mp3 روز ملی مبارزه با سل "23 مهر 1401" گرامی باد

در کشور عزیزمان ایران، روز 23 مهر ماه به نام روز ملی مبارزه با سل نامگذاری شده است. هر ساله در سطوح مختلف ملی، منطقه ای و شهرستانی، ضرورت مبارزه با بیماری سل یادآوری و با بسیج همه امکانات در مهار این بیماری بر تلاشهایمان می افزاییم.

از موضوعات مهمی که در روز ملی مبارزه با سل به آن پرداخته می شود، اطلاع رسانی در زمینه تعهدات بین المللی کشورمان به مجامع بین المللی و تلاش برای جلب مشارکت همه جانبه جهت برآورده کردن این تعهدات و دستیابی بهنگام به اهداف جهانی بوده و از اهم این تعهدات، دستیابی به کاهش 90 درصدی میزان بروز سل، و کاهش 95 درصدی میزان مرگ و میر ناشی از سل تا سال 2035 و نهایتا حذف سل تا سال 2050 میلادی است.

دستیابی به این اهداف احتیاج به همدلی بیش از پیش سیستم بهداشتی و حمایت همه جانبه تمامی سطوح دارد. بدیهی است کارشناسان هماهنگ کننده سل شهرستانها به تنهایی و بدون پشتیبانی روسا و معاونین محترم بهداشتی و احیای مشارکت شرکای درون و برون سازمانی برنامه، قادر به اجرای مداخلات موثر نخواهد بود.

علیرغم اثرات پاندمی کووید-19 بر شاخصهای سل طی سالهای 99 و 1400، خوشبختانه با تلاش تمامی همکاران در سطوح ستادی و محیطی در دانشگاه علوم پزشکی ایران در شش ماهه اول 1401 شاهد افزایش تعداد بیماران مسلول شناسایی از 160 به 217 بیمار نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل هستیم.

به طور متوسط از هر 100 مورد مشکوک به سل آزمایش شده در سال 1400، 3/5 مورد سل ریوی اسمیر مثبت در سطح دانشگاه علوم پزشکی ایران شناسایی شده است. فایل های موشن پوستر و کلیپ اینفوگرافی آموزشی سل در لینک مقابل قابل مشاهده است.   Http://icdc.behdasht.gov.ir