برنامه ملی گسترش فعالیت بدنی

فعالیت بدنی شامل حرکات بدنی ایجاد شده توسط عضلات اسکلتی است که نیاز به مصرف انرژی دارد. انجام فعالیت بدنی با روش ­های مختلف مانند پیاده ­روی، دوچرخه سواری، خانه­ داری، ورزش و تفریحات فعال متعدد ( یوگا، تای چی، وزنه برداری، ... ) مقدور می ­باشد. توصیه ملی برای فعالیت بدنی شامل گروه ­های زیر می ­باشد:

- سال­ های اولیه زندگی (پیش از مدرسه)

- کودکان و افراد جوان (سن مدرسه)

- بزرگسالان

- افرادسالمند/ مسن

- افراد دارای معلولیت

میزان فعالیت بدنی توصیه شده:

-   ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط به صورت ۵ روز در هفته و یا ۷۵ دقیقه فعالیت بدنی شدید در هفته برای افراد بزرگسال.

-   ۶۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه برای کودکان و نوجوانان

هدف اصلی:

- کاهش ۲۰ درصدی شیوع کم تحرکی در بزرگسالان و نوجوانان

اهداف اختصاصی:

- ایجاد جامعه فعال: ایجاد تغییرات شاخص در باورهای ذهنی کل جامعه با افزایش دانش و درک و قبول و امتنان فواید متعدد فعالیت بدنی منظم بر اساس توانایی هر فرد و در تمامی سنین انجام شود.

- ایجاد محیط فعال: ایجاد وحفظ محیط هایی که حقوق تمامی افراد در تمامی سنین را جهت دسترسی برابر و عادلانه به مکان ها و فضاهای ایمن در شهر و جامعه خود جهت انجام فعالیت بدنی منظم بر اساس توانایی هر فرد و در تمامی سنین را، حفظ و تضمین می کند.

- ایجاد مردم فعال:  ایجاد و ارتقای دسترسی به فرصت ها و برنامه های مشارکت افراد در فعالیت بدنی منظم بر اساس توانایی هر فرد و در تمامی سنین شامل افراد، خانواده ها و جوامع، از طریق زمینه های متعدد انجام شود.

- ایجاد نظام های فعال:  ایجاد و تقویت مدیریت، همکاری های بین بخشی، توانمند سازی نیروی کار، فرایند های مردم نهاد و نظام اطلاعات در بخش های مختلف جهت دستیابی به مطلوب ترین حالت در تخصیص منابع و اجرای اقدامات هماهنگ بین المللی، ملی و استانی جهت افزایش سطح فعالیت بدنی و کاهش زندگی کم تحرک، انجام شود

قوانین، مقررات و دستورالعمل های برنامه ملی گسترش فعالیت بدنی

ردیف عنوان دانلود/لینک