• مطالب آموزشی حوزه سلامت
  • راهنمای بالینی مبتنی بر شواهد
  • سامانه های مرتبط
  • راهنمای مراجعین

برگزاری نخستین سمینار چهار روزه‌ی کشوری ارزیابی خطر و ارتباطات سازمان جهانی بهداشت

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۹/۱۹ |

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، میزبان سمینار چهار روزه‌ی کشوری ارزیابی خطر و ارتباطات سازمان جهانی بهداشت شد.

روابط عمومی معاونت بهداشت - این سمینار با حضور دکتر محمد اسماعیل مطلق؛ مشاور معاون بهداشت وزیر، دکتر محمد مهدی گویا؛ رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، دکتر پیرحسین کولیوند؛ رئیس اورژانس کشور، خانم نجفی زاده؛ کارشناس متخصص آمادگی و نظام مراقبت WHO، یکشنبه 17 آذر در محل هتل پارسیان آزادی آغاز و تا چهارشنبه 20 آذر ادامه دارد.

این سمینار در راستای اطلاع‌رسانی خطر در بحران‌ها، بلایا و طغیان‌ها و با هدف توانمندسازی و هماهنگی کلیه ذی‌نفعان پاسخ دهنده در بحران، بلایا و یا همه‌گیری بیماری‌ها توسط مدرسین دفتر منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی WHO-EMRO به میزبانی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران و با مشارکت وزارت‌های آموزش و پرورش و دفاع و همچنین سازمان‌های مرتبط در سطح کشور ( صدا و سیما، هلال احمر، دامپزشکی، مدیریت بحران، فوریت‌های پزشکی، اورژانس و...)

در روز نخست سمینار، دکتر مطلق، در خصوص اهمیت آمادگی در برابر بلایا در کشور و نگاه وزارت بهداشت به این امر مطالبی را بیان کرد.

وی توضیحاتی در خصوص اقدامات انجام شده توسط وزارت بهداشت در برابر بلایا و مخاطرات، با توجه به موقعیت کشور ایران و حادثه خیز بودن این محیط جغرافیایی ارائه داد و ابراز امیدواری کرد که این سمینار برای توانمندسازی و آمادگی بهتر، مثمرثمر باشد.

خانم نجفی زاده کارشناس متخصص آمادگی و نظام مراقبت WHO نیز، اقدامات و نگاه سازمان بهداشت جهانی را بیان کرد و خواهان همکار‌ی‌های بیشتر در این زمینه در سطح کشوری، منطقه ای و جهانی شد.

توضیح اینکه، دپارتمان مدیریت مخاطرات بیماری‌های عفونی  WHO یک راهنمای ویژه تحت عنوانCommunication Risk In Public Health Emergencies در رابطه با سیاست‌ها و اقدامات Risk Communication Emergency که مبتنی بر شواهد است تهیه کرده است.

این سمینار چهار روزه، برای آماده‌سازی ادغام تدوین برنامه ملی اطلاع‌رسانی خطر در بحران‌ها و بلایا در نظام سلامت است. لازم به ذکر است تعداد معدودی از کشورهای منطقه مدیترانه شرقی در حال تدوین این برنامه هستند.

بررسی مخاطرات احتمالی جهت اتخاذ رویکردها و قابلیت اجرای آن در نظام سلامت برای اعتماد سازی و جلب مشارکت جامعه - ادغام فرآیند Risk Communication در ساختارهای آمادگی و پاسخ‌دهی در حوادث اضطراری - ظرفیت‌سازی برای Risk Communication با ملاحظه موضوعاتی مانند: اجرای مقررات بهداشتی بین المللی IHR و انجام مداخلات عملی Risk Communication در شرایط - روش‌های متعدد برقراری ارتباطی و رویکردهای برقراری ارتباط و ایجاد مشارکت برای پایش و ارزشیابی بر اساس ارزیابی سیستماتیک از شواهد به دست آمده در کارهای انجام شده و نشده در حوادث اضطراری اخیر، از جمله مباحث مطرح شده در این سمینار است.

مطالب مشابه

دفعات مشاهده: 183 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر