• مطالب آموزشی حوزه سلامت
  • راهنمای مراجعین

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته سلامت بانوان ایرانی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۸/۶ |

دکتر بابک عشرتی؛ معاون بهداشت دانشگاه، به مناسبت هفته سلامت بانوان ایرانی ( 10 تا 16 آبان)، پیامی را بدین شرح صادر کرد.

بسم الله الرحمن الرحیم

تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت همه جانبه افراد جامعه، به عنوان ماموریت اصلی نظام سلامت کشور، همواره جزء مهم‌ترین اولویت‌های مسئولان و متولیان سلامت افراد جامعه بوده‌است. هریک از گروه‌های جمعیتی متناسب با ویژگی‌های جنسی و سنی خاص خود، علاوه بر نیازمندی‌های سلامت عمومی، دارای طیف منحصر به فردی از نیاز‌ها هستند. به گونه‌ای که بدون شناسایی و پاسخگویی به آن‌ها، تأمین و ارتقاء مستمر سلامت گروه‌های مختلف جمعیتی امکان‌پذیر نخواهد بود.

گذر اپیدمیولوژیک، تغییر سیمای بیماری‌ها و مخاطرات تهدید کننده سلامتی در عصر حاضر که به دلایل متفاوتی اتفاق افتاده است، نیاز‌های سلامت را به طور بنیادی تغییر داده و پاسخگویی به این نیاز‌های دائما در حال تغییر را به یکی از چالش‌های مهم نظام سلامت در همه جوامع تبدیل کرده است.

در سال‌های اخیر با همت اداره سلامت میانسالان دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ هفته‌های ملی سلامت بانوان و مردان با  هدف حساس سازی جامعه، بهبود و ارتقای سلامت و با  همکاری و مشارکت سایر بخش‌ها برگزار می‌شود.

در سال جاری نیز با توجه به اهمیت فعالیت بدنی ناکافی به عنوان یکی از عوامل خطر در ایجاد بیماری‌های غیر واگیر و وجود آمار کمبود فعالیت بدنی در بیش از 90% از ایرانیان، شعار و فعالیت‌های هفته ملی سلامت بانوان بر این موضوع متمرکز شد.

هفته ملی سلامت بانوان سال جاری با شعار ورزش، شادابی، آرامش؛ با هدف افزایش میزان فعالیت بدنی در گروه‌های مختلف زنان در محیط کار و زندگی، با تأکید بر تاثیر فعالیت بدنی بر سلامت روان و شادابی زنان و با گروه‌های هدف درگیر در برنامه شامل: 1- زنان در همه گروه‌های سنی 2- عموم جامعه و خانواده‌ها  3- سیاستگذاران فرهنگی ورزشی استان‌ها و شهرستان‌ها برگزار خواهد شد.

برنامه‌ها و فعالیت‌های لازم در حوزه تحت پوشش با تأکید بر بررسی وضعیت فعالیت بدنی مراجعین، اطلاع‌رسانی و آموزش‌های فردی، گروهی، برگزاری همایش‌های مختلف آموزشی و توزیع رسانه‌های مرتبط در جهت افزایش سواد سلامت جامعه، توانمندسازی آنان در خود مراقبتی و بهبود شیوه زندگی گروه‌های هدف برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد.

معاونت بهداشت دانشگاه، برای اجرای مطلوب برنامه‌های این هفته، فعالیت‌های پیشنهادی را به حوزه‌ی تحت پوشش ابلاغ کرده است. که شامل این موارد است:
  • جلب مشارکت و همکاری درون بخشی و برون بخشی
  • توزیع پوستر، تراکت، پمفلت‌های مرتبط با مناسبت روز‌ها در ادارات و سازمان‌ها
  • برگزاری برنامه‌های تفریحی و ورزشی (راهپیمایی، کوهنوردی و مسابقات ورزشی)
  • برگزاری جلسات سخنرانی و آموزشی در مجامع عمومی و ادارات، مدارس و دانشگاه ها و مراکز ارائه خدمت با تأکید بر تاثیر فعالیت بدنی و ورزش بر سلامت روانی و ایجاد نشاط و شادابی فردی و اجتماعی
  • برگزاری مسابقات نقاشی، مقاله نویسی با موضوعات روز‌های هفته
  • آموزش نیروی انسانی برای اجرای ورزش‌های مناسب در محل کار و ادارات و دستگاه‌های مختلف
  • درج مقاله و مصاحبه‌های علمی مرتبط در سایت و رسانه‌های محلی

لازم است، به صورت اجمالی بخشی از فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده در هفته سلامت بانوان در سال 97 را نیز یادآور شوم.
که در سطح معاونت بهداشت، برنامه‌های زیر اجرایی شد:
  • اطلاع رسانی شعار و تقویم روزشمار هفته ملی سلامت بانوان به حوزه تحت پوشش
  • ارسال فایل‌های مطالب آموزشی مرتبطبا هفته ملی سلامت بانوان برای حوزه تحت پوشش
  • برگزاری جلسه کمیته ستادی هفته ملی سلامت بانوان
  • برگزاری جلسه بین بخشی با کلیه معاونت‌ها و واحد‌های ذیربط دانشگاه و با حضور مشاور محترم امور بانوان دانشگاه
  • مصاحبه با معاون محترم بهداشت وقت دانشگاه
  • هماهنگی با روابط عمومی دانشگاه جهتانجام مصاحبه بااعضای محترم هیئت علمی دانشگاهو درج در سایت دانشگاه
  • هماهنگی با معاونت دانشجویی و فرهنگی جهت ارائه خدمات رایگانغربالگری سرطان‌های شایع زنان در درمانگاه معاونت دانشجویی
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی اختلالات روانپزشکی در زنان و زنان مدیران تغذیه خانواده از مزرعه تا سفره توسط معاونت دانشجویی
  • برنامه پیاده‌روی کارکنان ستاد مرکزی دانشگاه توسط معاونت دانشجویی و معاونت توسعه
  • برنامه پیاده‌روی کارکنان ستاد معاونت بهداشت در پارک شهر
  • هماهنگی با مرکز بهداشت شمال غرب جهت استقرار تیم مامایی در درمانگاه معاونت دانشجویی و ارائه رایگانخدمات غربالگری سرطان‌های شایع زنان
  • توزیع پوستر هفته ملی سلامت بانوان به حوزه تحت پوشش
  • تهیه فایل بنر و استند هفته ملی سلامت بانوان و ارسال برای کلیه معاونت‌ها و واحد‌های تحت پوشش دانشگاه
  • آغاز برنامه مکمل یاری ماهانه پرسنل ستادی معاونت بهداشت
  • ارائه خدمات رایگان دندانپزشکی به بانوان
  • هماهنگی با مسئولین محترم IT معاونت جهت درج شعار هفته ملی سلامت بانوان در سربرگ نامه‌های اداری

و در سطح شبکه‌ها و مراکز تحت پوشش نیز این فعالیتها انجام شد:
  • برگزاری کمیته‌های اجرایی درون بخشی و برون بخشی
  • بازاریابی خدمات و اطلاع رسانی
  • نصب بنر و استنداطلاع رسانیهفته ملی سلامت بانوان
  • توزیع پوستر، تراکت و رسانه‌های آموزشی
  • ارائه خدمات رایگان سلامت میانسالان درون بخشی و برون بخشی
  • برگزاری همایش‌ها و جلسات آموزشیدرون بخش و برون بخش ( سطح ستاد شبکه‌ها و مراکز، مراکز ارائه خدمت، شهرداری، فرمانداری، کمیته امداد، بهزیستی ، آموزش و پرورش، ادارات و کارخانجات و ....)
  • برگزاری مسابقات در مدارس ( ورزشی، نقاشی و انشاء)
  • برگزاری برنامه‌های ورزشی همراه باصبحانه سالم (مسابقات ورزشی و مراسم پیاده‌روی )
  • ارسال پیامک‌‌های بهداشت

در پایان، ضمن تقدیر و تشکر از تمامی همکارانم در حوزه‌ی تحت پوشش معاونت بهداشت، امیدوارم همانگونه که بانوان ایران زمین، در تمامی حوزه‌ها، پیشرو و فعال هستند. با توجه هرچه بیشتر به سلامتی و نشاط خودشان، بسترساز آرامش خانواده و جامعه باشند.

دکتر بابک عشرتی
معاون بهداشت دانشگاه

مطالب مشابه

دفعات مشاهده: 128 بار   |   دفعات چاپ: 3 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر