• مطالب آموزشی حوزه سلامت
  • راهنمای بالینی مبتنی بر شواهد
  • سامانه های مرتبط
  • راهنمای مراجعین

مصاحبه سردبیر مجله صحت با دکتر فرهاد فیرزوبخت به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان ایرانی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۸/۶ |

مهندس مهدی عرب؛ سردبیر مجله صحت، به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان ایرانی ( 10 تا 16 آبان) با دکتر فرهاد فیروزبخت؛ مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت، مصاحبه کرد. متن این گفتگو، این گونه است.
  1. هدف از برگزاری هفته ملی سلامت بانوان ایران را چه می‌دانید؟
هفته ملی سلامت بانوان در سال‌های اخیر با همت اداره سلامت میانسالان دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ با هدف حساس‌سازی جامعه و در جهت توجه به مشکلات سلامت زنان و همچنین توسعه و طراحی برنامه‌هایی در جهت بهبود و ارتقای سلامت زنان، با همکاری و مشارکت بخش‌های مختلف برگزار می‌شود. در سال جاری نیز از تاریخ 16-10 آبان‌ماه برای این منظور در نظر گرفته شده‌ است.

2) شعار و محور فعالیت‌های هفته سلامت زنان کدام موارد هستند؟
شعار سال جاری: ورزش، شادابی، آرامش در نظر گرفته شده است و روز‌های هفته نیز به تناسب الویت‌های مولفه‌های تامین کننده سلامت بانوان به این شرح است:
تقویم روزشمار  هفته ملی سلامت بانوان ایران
فعالیت جسمانی در اوقات فراغت خانواده جمعه 10 آبان
فعالیت جسمانی در محیط کار و تحصیل شنبه 11 آبان
فعالیت جسمانی و پیشگیری از بیماری‌ها یکشنبه 12 آبان
ایمنی و استاندارد‌های ورزش دوشنبه  13 آبان
شهر دوستدار فعالیت جسمانی سه شنبه 14 آبان
ورزش همگانی و نشاط اجتماعی چهار شنبه 15 آبان
سیاستگذاری در ورزش زنان پنج شنبه 16 آبان

3) علت نام‌گذاری شعار و روز‌های هفته ملی سلامت بانوان را چه می دانید؟
گسترش روزافزون شهرنشینی، اشتغال زیاد، دوری از طبیعت، در کنار کمبود فضاها و امکانات تفریحی و ورزشی باعث کم شدن میزان تحرک و فعالیت بدنی در جوامع شده است و همانطور که می‌دانید فعالیت بدنی ناکافی در کنار سایر عوامل خطر، مانند: فشارخون بالا، سطح بالای کلسترول خون، مصرف ناکافی میوه و سبزی، اضافه وزن و چاقی، مصرف دخانیات و الکل زمینه ساز بیماری‌های غیرواگیر شده است.
همچنین آمارها نشان می دهد که بیش از 90 درصد ایرانیان دچار کمبود فعالیت بدنی هستند و این وضعیت در بین زنان ایرانی، جدی تر است. لذا با توجه به موارد پیش‌گفت این موضوع چندین سال است که به عنوان یکی از محور‌های اصلی در برگزاری هفته‌های ملی سلامت زنان مورد توجه قرار گرفته و امسال نیز به طور اختصاصی به آن پرداخته شده‌است.

4) انجام فعالیت‌های بدنی از نظر شما چه تاثیراتی بر سلامت افراد دارد؟
تاثیرات مثبت فعالیت بدنی بر سلامت جسم و روان افراد بسیار گسترده است. این تاثیرات از اثرات مثبت بر سلامت دستگاه قلب و عروق، دستگاه گوارش، سیستم اسکلتی- عضلانی تا کلیه بخش های بدن وجود دارد و از نظر سلامت روان نیز می‌توان گفت در پیشگیری از افسردگی و اضطراب، کاهش استرس، افزایش انرژی، بهبود وضعیت خواب، تقویت حافظه و مثبت اندیشی موثر است.

5) برای هفته سلامت زنان در سال جاری چه برنامه‌هایی مد نظر است؟
با توجه به شعار و محور‌های وزارتی اعلام شده و در جهت ترغیب زنان به انجام فعالیت بدنی در دو بخش عمده اطلاع رسانی و آموزش برنامه‌‌ریزی‌های لازم انجام و اجرایی خواهد شد. تقسیم بندی مخاطبین بر اساس گروه سنی، وضعیت اشتغال، محل سکونت و وضعیت تحصیلات  انجام و در این راستا ضمن بررسی فعالیت بدنی مراجعین به مراکز ارائه خدمت تحت پوشش، نسبت به ارائه آموزش‌های فردی و گروهی درون بخش و برون بخش و برگزاری همایش های آموزشی و اطلاع رسانی از طریق رسانه‌های جمعی اقدام خواهد شد.

6) چه توصیه ای برای بانوان ایران زمین دارید؟

بانوان کشورمان ثابت کرده اند که در تمامی حوزه‌ها، پیشرو و فعال هستند. امیدوارم با توجه هرچه بیشتر به سلامتی و نشاط خودشان، بسترساز آرامش خانواده و جامعه باشند.

دفعات مشاهده: 110 بار   |   دفعات چاپ: 9 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر