• واکسیناسیون مادران باردار
  • راهنمای بالینی مبتنی بر شواهد
  • سامانه های مرتبط
  • راهنمای مراجعین

برگزاری وبینار دستورالعمل تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله بعد از تولد و شروع تغذیه باشیرمادر در طی ساعت اول تولد

| تاریخ ارسال: 1400/6/16 |

روابط عمومی معاونت بهداشت، وبینار دستورالعمل تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله بعد از تولد و شروع تغذیه باشیرمادر در طی ساعت اول تولدبا حضور کارشناسان شیرمادر، مشاورین شیردهی ، پزشکان شاغل در حوزه بهداشت و درمان دانشگاه برگزارشد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت: روز سه شنبه  مورخ۱۶ شهریور۱۴۰۰ ساعت ۱۰صبح وبینار دستورالعمل تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله بعد از تولد و شروع تغذیه باشیرمادر در طی ساعت اول تولد توسط فلاح زاده مربی ارشد مشاور شیردهی کشوری در معاونت بهداشت برگزارشد.

فلاح زاده در مصاحبه با روابط عمومی معاونت بهداشت گفت: ساعت
اول تولد زمان منحصر به فردی است که اغلب به عنوان" ساعت طلایی" نامیده می شود. برقراری تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد، تاثیر به سزایی بر شروع زود هنگام تغذیه با شیر مادر دارد . برقراری تماس پوستی نه تنها در شروع زود هنگام تغذیه با شیر مادر، تثبیت تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی و تداوم آن، بهبود بقاء و تکامل نوزادان و کودکان، بلکه در ارتقای مستمر سلامت فرد تا سال های بعد نیز تاثیرگذار است. مطالعات نشان داده است خطر مرگ نوزادانی که ۲ تا ۲۳ ساعت بعد از تولد، تغذیه با شیر مادر را آغاز کرده اند در مقایسه با نوزادانی که در ساعت اول تولد به پستان گذاشته شده اند، ۳۳ درصد افزایش می یابد.
از دیگر مزایای برقراری تماس پوست با پوست طی ساعت اول تولد می توان به بهبود عملکرد قلب و ریه نوزاد، تثبیت دمای بدن، تنظیم قند خون ،انتقال باکتریهای مفید، کم شدن گریه نوزاد، تسکین درد نوزاد هنگام اجرای فرآیندهای دردناک، تقویت ارتباط و دلبستگی مادر و نوزاد و تطابق آسانتر نوزاد با دنیای خارج از رحم اشاره کرد.
با توجه به تغییرات ایجاد شده در دستورالعمل این برنامه جهت۱۲۰ نفر از پرسنل بهداشت و درمان اجرا و نکات اجرایی بطور کامل مورد بحث قرار گرفت.
گفتنی است با توجه به اپیدمی بیماری کووید ۱۹ و تاثیر آن بر روند اجرایی، بطور کامل راهکارهای کاربردی در این خصوص بیان شد.

مطالب مشابه

دفعات مشاهده: 66 بار   |   دفعات چاپ: 3 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر