• مطالب آموزشی حوزه سلامت
  • راهنمای مراجعین

مصاحبه با معاون بهداشت دانشگاه در روز بهورز

| تاریخ ارسال: 1399/6/12 |

دکتر بابک عشرتی: بهورزان جامع نگرترین دانش آموخته‌ی نظام سلامت در ارائه‌ی خدمات بهداشتی درمانی به روستائیان

روابط عمومی معاونت بهداشت: دکتر بابک عشرتی؛ معاون بهداشت دانشگاه در مصاحبه با مهندس مهدی عرب؛ مدیر روابط عمومی این معاونت، از فعالیت‌ها و خدمات بهورزان به عنوان، منادیان بهتر زیستن در روستاها خبر داد.

دکتر بابک عشرتی، با بیان اینکه شبکه بهداشت و درمان در نقاط روستایی؛ با نام خانه بهداشت و با تلاش بهورزان خدمات بهداشتی و مراقبت‌های اولیه را به مردم تحت پوشش، با جمعیت تقریبی حداقل هزار نفر برای هر بهورز، ارائه می‌دهد، بیان کرد: یکی از مزیتهای کشور، داشتن شبکه نظام مراقبتهای اولیه بسیار قوی در دنیا و به ویژه در منطقه خاور میانه است. یکی از ویژگیهای نظام شبکه ایران، داشن ساختاری نظام مند است به گونه ای که نمی توان، نقطه ای در کشور یافت که هزار نفر به صور متراکم در آنجا زندگی کنند و خانه بهداشتی در آنجا وجود نداشته باشد.

معاون بهداشت دانشگاه ضمن تأکید بر اهمیت اجرای برنامه هر خانه؛ یک پایشگاه سلامت گفت: در حال حاضر و پس از ابلاغ برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت، بهورزان دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز، با عزمی جزم، نقش و تأثیر بسزایی در اجرای این برنامه و ارتقای سطح سلامت روستاییان و افزایش شاخص های بهداشتی دارند.

دکتر عشرتی افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایران با ۵۶ خانه بهداشت و ۱۳۹ بهورز، جمعیت روستایی بالغ بر ۳۰۴ هزار نفر را تحت پوشش دارد و تمام خدمات را به روستائیان عزیز ارائه می‌دهد.
معاون بهداشت دانشگاه با تبریک روز بهورز ( ۱۲ شهریور ماه هر سال) خاطرنشان کرد: این روز فرصت مغتنمی برای مرور و ارج گذاردن به دستاوردهای نظام سلامت در تحقق عدالت، کارآمدی، اخلاق و شان والای انسانی و حرکت به سوی پوشش همگانی سلامت است.

وی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین عوامل در تحقق این دستاوردها موفقیت نظام مراقبت های اولیه سلامت و نقش کلیدی و بارز بهورزان در دستیابی به این موفقیت است.

دکتر عشرتی تصریح کرد: بهورزان، جامع نگرترین دانش آموخته‌ی نظام سلامت در ارائه‌ی خدمات بهداشتی درمانی به روستائیان هستند. انسان‌های پاک و پرتلاشی که از ارزشمندترین و موثرترین سرمایه های انسانی برای تحقق اهداف راهبردی سلامت بوده و خدمات آن‌ها در گستره تمامی ابعاد سلامت و در محروم‌ترین نقاط کشور، تاثیرات شگرفی بر ارتقای شاخص‌های سلامت در مناطق روستایی داشته است و در این میان نقش مربیان محترم بهورزی در تربیت و آموزش بهورزان جامعه‌نگر بسیار کلیدی و با اهمیت است.

معاون بهداشت دانشگاه عنوان کرد: بهورزان دانشگاه با عزم جزم و روحیه‌ای جهادی و در تمام ساعات شبانه‌روز، همراه با ایرانیان عزیز، در سنگر تأمین و حفظ سلامت روستائیان از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کنند. بهورزان با توجه به بومی بودن و شناخت تقریبی کل جمعیت ساکن در روستا، ارتباطات مستقیم و مستمر اجتناب ناپذیر با مردم روستا داشته و این امر منجر به ابتلای چندین نفر از این عزیزان به بیماری COVID- ۱۹  شده است؛ لکن با وجود بیماری و در مدت قرنطینه خانگی، همچنان با اهالی روستا ارتباط تلفنی داشته‌اند و آموزش‌ها و راهنمایی‌های لازم را با روستائیان شریف ارائه داده و می‌دهند.

دکتر عشرتی اشاره‌ای هم به اجرای برنامه‌های آموزشی جدید در راستای ضرورت توسعه کاربست فناوری‌های نوین ارتباطی و استفاده از روش‌های جدید در برگزاری جلسات دستگاه‌های اجرایی با یکدیگر و واحدهای استانی کرد و گفت: به منظور کاهش ماموریت اداری، سفرهای بین شهری و درون شهری و صرفه جویی در هزینه‌های مترتب بر آن‌ها و جلوگیری از اتلاف وقت کارشناسان و مدیران و افزایش بهره‌وری سازمان و نیروی انسانی، این معاونت اقدام به طراحی و اجرای دوره‌های آموزشی غیر حضوری ( LMS) کرد که دستاورد مهم آن ۵۲ هزار نفر ساعت از اتلاف وقت کارشناسان امور بهورزی جلو گیری کرده و مبلغ حدودی ۲۰ میلیارد ریال صرفه جویی را در پی داشته است.

معاون بهداشت دانشگاه، ضمن تقدیر و تشکر از خدمات بی شائبه بهورزان خدوم دانشگاه، خلاصه‌ای از فعالیت‌های این عزیزان را این گونه، بیان کرد.
  1. آموزش همگانی در خصوص بیماری کووید۱۹ توسط بهورزان در سطح روستاهای تحت پوشش
  2. بیماریابی کووید۱۹توسط بهورزان و با همکاری پایگاه‌های بسیج
  3. اجرای طرح تب سنجی و توزیع اقلام بهداشتی رایگان توسط بهورزان با همکاری پایگاه‌های بسیج
  4. توزیع مواد ضدعفونی، ماسک و دستکش بین مراجعین
  5. مراجعه حضوری به درب منازل و تحویل مواد ضدعفونی، ماسک و دستکش به مردم
  6. جلب مشارکت مردمی در بسیج ملی مقابله با کرونا
  7. مشارکت در نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی هنگام برگزاری مراسم های مذهبی ماه مبارک رمضان و ایام محرم
  8. مشارکت در نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی هنگام برگزاری کنکور سراسری سال ۹۹
  9. مشارکت در برنامه‌های ستاد شبکه‌ها و مراکز تحت پوشش دانشگاه و همکاری با آنها در طرح های احتمالی در ساعات غیر اداری
  1. مشارکت و همکاری لازم توسط بهورزان شاغل در خانه های بهداشت با جمعیت کمتر با بهورزان شاغل در روستاهایی با جمعیت بالاتر

دکتر عشرتی در پایان گفت: امیدوارم عملکرد تلاشگران عرصه‌ی بهداشت دانشگاه، مورد رضایت حضرت باریتعالی و عنایات خاص حضرت ولیعصر (عج) قرار گیرد.

و نکته‌ی آخر اینکه، امید است با توجه‌ی ویژه به مقوله‌ی ارزشمند سلامت و تلاش مضاعف برای ترویج فرهنگ سلامتی، شاهد روزی باشیم که تمامی افراد جامعه، برای اعتلای این گوهر تلاش کنند.

دفعات مشاهده: 61 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر