• مطالب آموزشی حوزه سلامت
  • راهنمای مراجعین

آشنایی با روز ملی آزمایش اچ آی وی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۹/۴/۷ |

دکتر بابک عشرتی: روز ملی آزمایش اچ آی وی (NHTD: national hiv testing day ) یک رضایت سالانه برای تشویق مردم در تمام سنین برای آزمایش HIV و شناخت وضعیت آنها است.

روابط عمومی معاونت بهداشت، به مناسبت روز ملی آزمایش اچ آی وی مصاحبه‌ای با معاون بهداشت دانشگاه انجام داده است. متن مصاحبه، این گونه است.
 هر ساله، در 27 ژوئن، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های کشورها به همراه سایر نهادهای ملی و محلی، روز ملی تست HIV  را سازماندهی می‌کنند تا مردم را در تمام سنین تشویق کنند تا HIV را آزمایش کنند و بدانند وضعیت آنها چیست. روز ملی آزمایش اچ آی وی (NHTD: national hiv testing day ) یک رضایت سالانه برای تشویق مردم در تمام سنین برای آزمایش HIV و شناخت وضعیت آنها است.

دکتر عشرتی ضمن تأکید بر اهمیت انجام آزمایش اچ آی وی افزود: روز ملی آزمایش اچ آی وی در سال 1995 توسط انجمن ملی افراد مبتلا به ایدز، در پاسخ به تعداد روزافزون عفونتهای اچ آی وی در جوامع رنگین پوست آمریکا و دیگر جوامع شدیدا تحت تاثیر قرار گرفت.
انجام اصولی تست اچ آی وی، اولین قدم برای شناسایی است. اگر کسی مبتلا به اچ آی وی باشد، مراقبت‌های پزشکی و مصرف داروها به طور مرتب کمک می‌کند تا زندگی طولانی تر، سالم تر و حتی در حد مردم عادی داشته باشد و همچنین شانس انتقال HIV به دیگران را کاهش دهد.
انجام آزمایش خون، تنها راه برای تمامی مردمی است که با اچ آی وی زندگی می کنند و تا کنون شناسایی نشده اند و حتی خود از وضعیت شان آگاهی ندارند.

معاون بهداشت دانشگاه، با اشاره به استراتژی‌های کنترل اپیدمی اچ آی وی خاطرنشان کرد: امروزه مهمترین استراتژی کنترل اپیدمی اچ آی وی در دنیا، مراقبت و درمان مبتلایان به بیماری است. در صورتی که افراد مبتلا به اچ آی وی، تحت درمان استاندارد ضد رتروویروسی قرار گیرند، با کاهش تعداد ویروس در خون و ترشحاتشان (کاهش بار ویروسی) ضمن آنکه با کاهش چشمگیر عوارض بیماری می‌توانند زندگی سالم تری داشته باشند، احتمال انتقال بیماری به سایرین نیز به حداقل ممکن می رسد. به همین خاطر در حال حاضر "درمان" یکی از موثرترین روش های "پیشگیری" نیز شناخته شده است .

دکتر عشرتی گفت: به همین خاطر سه هدف اصلی برای همه کشورها در نظر گرفته شده است:
هدف اول :  90 %افراد مبتلا شناسائی شوند.
هدف دوم :  90 %افراد شناسائی شده تحت درمان ضد رترویرسی قرار گیرند.
هدف سوم :در 90 %افراد تحت درمان ، بار ویروسی آنقدر کاهش یابد که غیر قابل اندازه گیری شود .
بدیهی است این مهم تنها در صورتی میسر می‌شود که این افراد از بیماری خود مطلع بوده، برای دریافت خدمات مراقبت و درمان تمایل داشته و به این خدمات دسترسی داشته باشند و خدمات را به صورت مستمر دریافت کنند.

معاون بهداشت دانشگاه از چالش‌های موجود در راه دستیابی به اهداف کنترل و مراقبت اچ آی وی نیز به مواردی اشاره کرد: چالش هایی که در حال حاضر، کشور ما را در دستیابی به اهداف فوق با مشکل مواجه کرده است؛ عبارت است از:
  1. درصد بالایی از موارد مبتلا از بیماری خود مطلع نیستند.
  2. درصد بالایی از افراد شناخته شده برای دریافت خدمات مراقبت و درمان تمایل نداشته و مراجعه نمی‌کنند.
  3. درصدی از افرادی که تحت درمان ضد رتروویرسی قرار گرفته اند درمان را به شکل مستمر ادامه نمی‌دهند.
و مداخله‌های موثر برای رفع چالش‌های فوق را این گونه برشمرد: در این راستا، همسو با سیاست‌های جهانی مداخله‌های موثر برای رفع این چالش‌ها عبارت است از: ایجاد انگیزه برای اقدام به انجام تست تشخیصی اچ آی وی، فراهم کردن امکان دسترسی به تست تشخیصی، ایجاد انگیزه و نیاز در افراد مبتلا برای اقدام به دریافت خدمات مراقبت و درمان، فراهم آوردن امکان دسترسی به خدمات مراقبت و درمان برای آنها و در نهایت ایجاد انگیزه و نیاز در مبتلایان به اچ آی وی برای باقی ماندن بر خدمات مراقبت و درمان

دکتر عشرتی در پایان افزود: سایت اطلاع رسانی کشوری
http://hivsti.com مرجع مناسبی برای دریافت پاسخ به سوالات است. همچنین شماره تلفن 66038920 شماره تلفن هات لاین اچ ای وی مستقر در مرکز بهداشت غرب تهران از ساعت 8 صبح تا 8 شب و حتی ایام تعطیل، از طریق پرسنل آموزش دیده و با تجربه؛ پاسخگوی سوالات و ایجاد تسهیلات جهت دریافت مشاوره و تست رایگان می‌باشد.

وی تأکید کرد: کلیه خدمات مرتبط با اچ ای وی شامل تشخیص، درمان و پیگیری‌های مرتبط در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری، محرمانه و رایگان می باشد.

دفعات مشاهده: 65 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر