پیام معاون بهداشت دانشگاه در خصوص صدور گواهی حذف سرخک در ایران از سوی سازمان جهانی بهداشت

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۷/۱۵ |

روابط عمومی معاونت بهداشت - دکتر بابک عشرتی؛ سرپرست معاونت بهداشت، در پیامی، اخذ سند حذف سرخک از سوی سازمان جهانی بهداشت را تبریک گفت.

بسم الله الرحمن الرحیم

دستاوردهای کشورمان ایران در حوزه سلامت پس از انقلاب اسلامی، بسیار قابل توجه است. در مقطعی که حتی بسیاری از کشورهای اروپایی قادر به حذف سرخک نشده و اروپا و آمریکا با شیوع گسترده سرخک مواجه شده‌اند؛ حذف سرخک توسط ایران، در اجلاس منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت (EMRO) در تونس تائید شد و کشورمان به عنوان بزرگترین کشور منطقه مدیترانه شرقی، موفق به کسب این افتخار ارزشمند شده است.

ایران در بین ۲۳ کشور شرق مدیترانه، با شرایط سخت، برای خدمت رسانی توانسته است، ریشه کنی و حذف برخی از بیماری‌ها را انجام دهد. در این موفقیتها، نقش اساسی و مهم خانواده بزرگ حوزه‌ی سلامت اعم از کارکنان بهداشتی، بهورزان، کارشناسان مبارزه با بیماری ها را مهم می دانم و حوزه سلامت قدردان، زحمات خالصانه‌ی تک تک این عزیزان می باشد. دستیابی به این دستاورد مهم، با انجام اقدامات ذیل در راستای اجرای برنامه کشوری حذف سرخک میسر شده است.

• کنترل تردد اتباع کشورهای همجوار افغانستان، پاکستان و عراق که دارای  شیوع بالای هستند.
  • اجرای برنامه های ایمن سازی جاری و تکمیلی صرف‌نظر از ملیت، و اطمینان از بالاترین میزان پوشش واکسیناسیون.
  • اجرای بهینه نظام مراقبت بیماری سرخک با شناسایی سریع موارد مشکوک سرخک.
  • روزآمد کردن زنجیره سرمای واکسن میسر شده است.

صدور گواهی حذف سرخک توسط  کمیته سازمان جهانی بهداشت، یک دستاورد بسیار مسرت بخش برای حوزه بهداشت و سلامت است. چرا که شما کارکنان حوزه بهداشت و سلامت در اوج تحریم ها و جنگ اقتصادی با اتکا به تولید داخلی واکسن، دارو و مواد بیولوژیک توانستید باز هم موفق باشید.

در دستیابی به افتخارات این چنینی، مشارکت پزشکان بخش خصوصی در امر گزارش فوری موارد مشکوک به بیماری نیز حائز اهمیت است و امید است تا با افزایش تعاملات و ارتباطات در بخش خصوصی و دولتی، دستاوردهای دیگری در جهت حذف سایر بیماری‌ها نیز صورت گیرد. چرا که همواره نیاز به مشارکت بخش‌های مختلف در گزارش فوری موارد مشکوک به بیماری وجود دارد. امید است توسعه و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت در سال‌های آتی این مشکل را برطرف نماید.

مشارکت رسانه‌های جمعی به ویژه صدا و سیما در بیان اهمیت واکسیناسیون و دستاوردهای ارزشمند در حوزه سلامت کودکان، به صورت مستمر برای جامعه بسیار ضروری و حائز اهمیت است، تا جلوی حرکات و تبلیغات گمراه‌ کننده گرفته شود. همچنین از سیاست گذاران حوزه سلامت درخواست می کنم باوجود محدودیت منابع و تعدد اولویت ها و چالش های برنامه های سلامت محور، با درک صحیح نقش مهم بهداشت و واکسیناسیون حمایت همه جانبه کارکنان حوزه بهداشت را فراهم نمایند چرا که با تعهد و حمایت بالاترین سطح وزارت بهداشت مسیر رسیدن به اهداف سیستم سلامت هموار خواهد شد.
یقین دارم مردم شریف کشورمان، آگاهی کامل نسبت به نقش ارزنده و همراهی با نظام بهداشتی در رسیدن به هدف حفظ و تامین سلامت جامعه را دارند.

عزت و سربلندی همیشگی کارکنان حوزه سلامت و بهداشت را از خداوند بزرگ مسئلت دارم.

دکتر بابک عشرتی
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه

دفعات مشاهده: 49 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر