برگزاری سومین کارگاه استانی توانمندسازی پرستاران بخش‌های مراقبت ویژه در تغذیه نوزادان نارس با شیر مادر

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۶/۶ |

معاونت بهداشت دانشگاه، سومین کارگاه استانی سه روزه‌ی توانمندسازی پرستارانNICU  در تغذیه نوزادان نارس با شیر مادر بیمارستانهای تهران را با حضور اساتید کشوری این برنامه برگزار کرد.

روابط عمومی معاونت بهداشت - معاونت‌های بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، با همکاری معاونتهای درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی؛ سومین کارگاه سه روزه‌ی توانمندسازی پرستارانNICU  در تغذیه نوزادان نارس با شیر مادر  بیمارستانهای تهران را برگزار کردند.
این کارگاه توسط معاونت‌های بهداشت و درمان دانشگاه ایران و معاونت‌های درمان دانشگاه های تهران و شهید بهشتی و با هدف افزایش توانمندی پرسنل در جهت رفع مشکلات شیردهی مادران و به صورت عملی، در روزهای 4، 5 و 6 شهریوردر بیمارستان شهید اکبرآبادی (مرکز آموزشی کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر) و با حضور اساتید و مربیان کشوری برگزار شد.
اهم موارد مطرح در این کارگاه شامل موارد زیر می باشد:
  1. آغاز تغذیه دهانی درنوزاد نارس  وارزیابی آمادگی یا تسهیل توانمندی
  2. مداخلات گفتار درمانی در مورد تغذیه باشیرمادر در نوزادان نارس
  3. تاثیر مداخلات گفتار درمانی در بهبود تغذیه باشیرمادر در نوزاد نارس
  4. بیماری های مادر و شیرخوار و نحوه تغذیه با شیر مادر
  5. نحوه اندازه گیری وزن، قد و وزن در نوزادان بصورت عملی
  6. اصول تغذیه شیرخوار: مهارت های سه گانه (مکیدن، بلعیدن و تنفس) و ارتباط بین جریان شیر و هماهنگی در مکیدن و بلع و تنفس
  7. ارزیابی سرعت جریان شیر در خلال شیردهی و روش های مداخله ای برای تغییر جریان شیر
در این کارگاه مشکلات تغذیه ای نوزادان در ارتباط با فیزیولوژی طبیعی بلع، رفلکس های دخیل در فرآیند غذا خوردن، مهارت های حرکتی دهانی، دلایل مشکلات تغذیه ای در نوزادان، عوارض و مشکلات منتج از اختلالات تغذیه ای اطلاعات لازم ارائه شد و در پایان پروتکل مداخله درمانی حرکتی دهانی نوزاد نارس(PIOMI)  به طور کامل و با استفاده از فیلم و مولاژ و تمرین عملی توسط اساتید گفتار درمان دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ خانم دکتر ترامشلو و خانم دکتر قلیچی آموزش داده شد.
مطالب تئوری کارگاه روزانه به مدت 2 ساعت  اجرا شده و در ادامه کلیه همکاران در بخش هایNICU  و پس از زایمان بصورت عملی  زیر نظر مربیان ارشد کشوری مشاوره شیردهی هر سه دانشگاه علوم پزشکی تهران آموزش عملی دیدند. این کارگاه سومین بخش از کارگاه تربیت مشاور شیردهی برای پرسنل بخش های مراقبت ویژه نوزادی شهر تهران می باشد. گفتنی است، دانشگاه علوم پزشکی ایران قطب آموزشی شهر تهران برای برگزاری این کارگاه ها، با همکاری دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی می باشد.

توضیح اینکه: آسیب شناس گفتار و زبان و یا گفتار درمانگر نقش مهمی را در ارزیابی و تشخیص زود هنگام مشکلات تغذیه ای نوزادان و ارائه مداخلات درمانی جهت رفع این مشکلات ایفا میکند. روش های درمانی که در این حوزه بکار گرفته می شود به طور کلی منجر به بهبود مهارت های حرکتی دهانی، مکیدن و هماهنگی سه جز مکیدن- بلعیدن - تنفس  در نوزادان نارس، نوزادان با مشکلات پزشکی و نوزادان با اختلالات آناتومیکی، فیزیولوژیکی و نورولوژیکی می گردد. با توجه به اینکه سیستم عصبی نوزاد نارس به طور مداوم در حال ایجاد ارتباطات سیناپسی  عصبی در پاسخ به محرکات حسی محیطی است، تمرینات حرکتی دهانی و تحریکات حسی دهانی منجر به رسش عصبی در نوزان خواهد شد.

دفعات مشاهده: 33 بار   |   دفعات چاپ: 3 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر