برگزاری اولین نشست مشترک زمینه‌های تحقق عملی پیش‌شرط‌های حذف مالاریا

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۴/۱۹ |
اولین نشست مشترک زمینه‌های تحقق عملی پیش‌شرط‌های حذف مالاریا، با حضور رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، چهارشنبه 19 تیر برگزار شد.

روابط عمومی معاونت بهداشت – اولین نشست مشترک دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران، در خصوص زمینه‌های تحقق عملی پیش‌شرط‌های حذف مالاریا، با حضور دکتر محمدمهدی گویا؛ رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت و هیئت همراه، چهارشنبه 19 تیر در سالن اجتماعات معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.

در این نشست که معاونت‌های بهداشت و درمان دانشگاههای علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی و یا نمایندگان تام‌الاختیار ایشان حضور داشتند، دکتر گویا؛ ضمن تأکید بر برنامه‌ریزی دقیق برای پیشگیری از بروز و انتقال بیماریهای واگیر، به تقدیر  WHO (سازمان جهانی بهداشت) از ایران؛ بابت به صفر رساندن انتقال محلی مالاریا اشاره کرد و افزود: با توجه به تعهد بین‌المللی نظام سلامت کشور ایران به حذف مالاریا، می‌بایست برای جلوگیری مداوم از انتقال محلی؛ تشخیص و درمان بهنگام انجام شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: برای بالا بردن آمادگی نظام سلامت کشور، می‌بایست در سه محور، مداخله‌های مستمر، مداوم و همه‌جانبه انجام شود.
وی با تأکید بر نقش مهم و ارزشمند آموزش در ارتقای سلامت به عنوان اولین اصل PHC (مراقبت‌های اولیه بهداشتی)، محورهای مذکور را، این‌گونه بیان کرد:
  1. آموزش تمامی کارکنان نظام سلامت در سطوح مختلف درباره‌ی تشخیص، درمان، ارجاع و گزارش‌دهی بهنگام.
  2. آموزش تمامی کارکنان آزمایشگاه‌ها به‌ ویژه، بخش خصوصی و آزمایشگاه‌های فعال در ساعات غیر اداری.
  3. بازآموزی متخصصان عفونی برای مشارکت و همراهی در راستای حذف مالاریا.

دکتر بابک عشرتی؛ سرپرست معاونت بهداشت ایران در خصوص اهداف برگزاری نشست گفت: با توجه به اینکه، یکی از پیش‌شرط‌های تأیید حذف مالاریا، از طرف WHO، برای صدور گواهی حذف، عدم رخداد مرگ در اثر بیماری مالاریا برای سه سال متوالی است؛ معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران تصمیم به برگزاری این نشست کرد.

در این نشست، دکتر پیمان پرچمی؛ مسئول برنامه‌ی مالاریای دانشگاه علوم پزشکی ایران، ضمن ارائه‌ی مدل نظری تحلیل مشکلات درمان بیماران ایرانی مبتلا به مالاریای فالسیپارم؛ با سابقه‌ی سفر به مناطق پرخطر ابتلا به مالاریا (آلوده)، گفت: با توجه به ضرورت، اهمیت و سخت بودن کنترل این بیماری در افرادی که به منطق آلوده سفر می‌کنند؛ لزوم بازنگری در نظام مراقبت و گزارش‌دهی بیماری در این دسته از افراد، بسیار محرز و حائز اهمیت است که در این خصوص باید مشارکت تمامی شرکا و ذی‌نفعان جلب شود.

دکتر پرچمی بیان کرد: حذف کامل این بیماری در کشور، با همکاری بیش از پیش نهادهای دست‌اندرکار مسافرت، مانند: صدور گذرنامه، تورهای گردشگری، هیأت‌های دیپلماتیک و...) برای اطلاع‌رسانی و آموزش خطر ابتلا به مالاریا در صورت مسافرت به مناطق آلوده و همچنین اطلاع‌رسانی هنگام بازگشت از سفر، محقق می‌شود.

توضیح اینکه: بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل به انسان منتقل می‌شود و حذف مالاریا در یک کشور به این معناست که بیماری، از فردی به فرد دیگر و از طریق گزش پشه ( انتقال محلی) منتقل نشود

دفعات مشاهده: 53 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر