اجرای طرح کشوری ریشه‌کنی فلج اطفال در حوزه‌ی تحت پوشش دانشگاه

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۳/۲۲ |

دکتر بابک عشرتی: در دو مرحله اجرای طرح کشوری ریشه‌کنی فلج اطفال در حوزه‌ی تحت پوشش دانشگاه، 415.380 کودک زیر پنج سال، واکسینه شدند.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه در مصاحبه با روابط عمومی این معاونت گفت: در مرحله اول طرح کشوری ریشه‌کنی فلج اطفال، که از تاریخ هفتم الی 9 اردیبهشت ماه اجرا شد؛ تعداد 17.645 کودک زیر پنج سال تحت پوشش حوزه بهداشت دانشگاه، واکسینه و در نوبت دوم این طرح ارزشمند که در تاریخ 19 الی 21 خرداد اجرا شد؛ 397.735 کودک زیر پنج سال، صرف نظر از کامل بودن سابقه ایمن‌سازی، مجدد واکسینه شدند.

دکتر بابک عشرتی، توضیحاتی در خصوص بیماری فلج اطفال ارائه کرد و گفت:
فلج اطفال از آن دسته بیمار‌ی‌هایی است که از طریق نوعی ویروس به نام پولیو ایجاد می‌شود و با اختلال در دستگاه گوارش و دستگاه عصبی مرکزی باعث بیماری می شود. برای مبارزه با این بیماری طرح کشوری ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال در مناطق غیر گرمسیری کشور، به صورت سالیانه در فصل بهار و طی دو مرحله و با هدف دستیابی به ریشه کنی قطعی فلج اطفال اجرا می‌گردد.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه، با اشاره به گستردگی جغرافیایی مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: این معاونت با تحت پوشش قرار دادن مناطق غربی و شمال غربی کلان شهر تهران و شهرستا‌ های واقع در حاشیه غربی استان تهران، یکی از بزرگترین دانشگاه های علوم پزشکی کشور، با جمعیت تحت پوشش 5.330.030 نفر می‌باشد که 5.051.743  نفر آن شهرنشین و 278.287 نفر روستانشین هستند.

وی افزود: معاونت بهداشت در سطح پایتخت از طریق دو مرکز بهداشت غرب ( برای پوشش مناطق 9، 18، 21 و 22) و شمال غرب ( برای پوشش مناطق 2، 5 و 6) خدمات سلامت را ارائه می‌کند همچنین شهرستان‌های شهریار، رباط کریم، بهارستان، ملارد و قدس، حوزه تحت پوشش عملکردی این معاونت محسوب می شوند. این معاونت با 314 واحد ارائه دهنده‌ی خدمات شامل: مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت؛ وظیفه ارائه هر چه مطلو‌ب‌تر خدمات سلامت در حوزه مراقبت‌های بهداشتی اولیه یا همان PHC(Primary Health Care) را بر عهده دارد.

دکتر عشرتی، ضمن تشکر از خدمات بی‌بدیل کارکنان تلاشگر حوزه سلامت، اعلام کرد: در مرحله اول طرح کشوری ریشه‌کنی فلج اطفال، که از تاریخ هفتم الی 9 اردیبهشت ماه اجرا شد؛ تعداد 17.645 کودک زیر پنج سال تحت پوشش حوزه بهداشت دانشگاه، واکسینه و در نوبت دوم این طرح ارزشمند که در تاریخ 19 الی 21 خرداد اجرا شد؛ 397.735 کودک زیر پنج سال، صرف نظر از کامل بودن سابقه ایمن‌سازی، مجدد واکسینه شدند.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه، خاطرنشان کرد: این عملیات در مناطق پرخطر تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه، به‌صورت خانه به خانه و با اعزام تیم‌های عملیاتی سیار انجام شد. همچنین شاخص‌های تعیین مناطق پرخطر را این گونه بیان کرد:
1- تمامی مهاجرین خارجی که در اردوگاهها و یا خارج از آن اقامت دارند
 2- تمامی خانوارهای ساکن در کلنی‌ها و محل تجمع عمده مهاجرین خارجی
 3- تمامی نقاط (شهرستان، شهرک، کلنی و...) که به تشخیص این حوزه پوشش OPV کمتر از ۹۵ درصد دارند
 4- تمامی مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار
 5- تمامی کودکان زیر پنج سالی که احتمالاً همراه مادران خود در زندان ها اقامت دارند

وی تصریح کرد: برای دستیابی به هدف پوشش کامل عملیات در مدت زمان تعیین شده، علاوه بر تمام ظرفیت کارکنان بهداشتی مرتبط؛ از کمک داوطلبین سلامت، نیروهای بسیج، دانشجویان و سایر نیروهای کمکی آموزش دیده، استفاده شد و برای اجرای هر چه بهتر عملیات، هماهنگی با فرمانداری‌ها و کلانتری‌های موجود در مناطق تحت پوشش این طرح، انجام شد. همچنین تعداد 600 نفر نیروی انسانی عملیات را اجرا و پشتیبانی کردند. شایان ذکر است، واکسن مورد استفاده، توسط مؤسسه واکسن و سرم‌سازی رازی تهیه و تأمین شده است.

دکتر بابک عشرتی، در پایان اظهار امیدواری کرد که با ساسیت‌گذاری‌های کلان وزارت بهداشت و نیز تلاشهای خانواده بزرگ سلامت در کل کشور و همچنین تعامل و همراهی تمامی دستگاه‌ها و سازمان‌ها و قطعاً همکاری حداکثری مردم شریف کشور با تیم‌های بهداشتی، به هدف نهایی که ریشه‌کنی جهانی این بیماری و سلامت کودکان و آینده سازان عزیز ایران زمین است، دست یابیم.

دفعات مشاهده: 27 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر