دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences

عملکرد معاونت بهداشت در اجرای برنامه سلامت رمضان

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۳/۱۹ | 

دکتر بابک عشرتی: در اجرای برنامه سلامت رمضان امسال، کارشناسان و بازرسان خدوم حوزه‌ی بهداشت دانشگاه، 17919 بازرسی، 222 واحد متخلف را پلمپ و نزدیک به 15 تن مواد غیربهداشتی و فاسد را معدوم کردند.
 
روابط عمومی معاونت بهداشت از آغاز برنامه سلامت رمضان (14 اردیبهشت 98) تا پایان 17 خرداد، 17919 بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد عذایی، اماکن عمومی و بین راهی، پلمپ 222 واحد متخلف و معدوم سازی قریب به 15 تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی، توسط بازرسان پرتوان حوزه‌ی تحت پوشش معاونت بهداشت انجام شد.
 
دکتر بابک عشرتی؛ سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در مصاحبه با سردبیر مجله صحت، ضمن تأکید بر استفاده از تمامی پتانسیل‌ها و امکانات برای ارائه‌ی خدمات مطلوب در برنامه سلامت نوروزی، خاطرنشان کرد: تشدید نظارت بر مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی با اولویت مراکز تهیه و طبخ شیرینی مخصوص این ایام ( زولبیا و بامیه)، آش و حلیم، نانوایی - مراکز عرضه عمومی افطاری و سحری مساجد و محل‌های برگزاری ایام رمضان اماکن بین راهی اندازه گیری مقدار بار میکروبی سطوح و دست کارگران در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی - کنترل کیفی و انجام نمونه‌برداری از شبکه‌های آبرسانی و سنجش ph در نانوایی‌های سنتی، از جمله فعالیتهایی است که توسط بازرسان این حوزه، با نهایت دقت انجام می‌شود و در این بازرسی ها، تعداد 1112 اخطار رفع نواقص بحرانی و غیر بحرانی صادر شد.
 
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه تصریح کرد: در برنامه سلامت رمضان سال جاری، نزدیک به 15 تن مواد فاسد و غیر بهداشتی توسط گشت‌های مشترک بازرسی (بهداشت تعزیرات اصناف شهرداری دامپزشکی و نیروی انتظامی) معدوم شده است؛ که به صورت عمده شامل مواد غذایی فاقد شرایط بهداشتی – رنگ ها، طعم دهنده ها و افزودنی‌های غیر مجاز – انواع کنسرو، کمپوت و نوشابه‌های غیر مجاز زولبیا و بامیه مواد گوشتی و پروتئینی – لبنیات تاریخ مصرف گذشته و ... بود.
 
دکتر بابک عشرتی ادامه داد: در راستای اجرای بهینه و مطلوب برنامه سلامت رمضان، تا پایان 17 خرداد امسال، 222 واحد غیرمجاز تعطیل و پلمپ شده و 461 واحد نیز به مراجع قضائی معرفی و با  43 دست فروش و دوره‌گرد، نیز در راستای حفظ سلامت مردم عزیز، برخورد قانونی شد. همچنین 97 گشت مشترک و 776 بازرسی مشترک با سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی و نظارتی هم‌طراز داشتیم.
 
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه خاطرنشان کرد: در ماه مبارک امسال، 623 مورد نمونه‌برداری از مواد غذایی سنتی و صنعتی، 1590 مورد نمونه برداری میکروبی از آب آشامیدنی و استخرهای شنا و همچنین 12784 مورد سنجش کلر باقیمانده آب شرب و استخرهای شنا، انجام شده است.
 
دکتر بابک عشرتی، ضمن تأکید بر ضرورت و اهمیت مشارکت مردم در راستای ارتقای سطح سلامت جامعه، گفت: در این ایام، به 809 مورد شکایت سامانه 190 نیز رسیدگی شد.
وی افزود: حجم کاری بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط این معاونت در برنامه سلامت رمضان 1398، بر حسب نفر ساعت، 33168 ساعت است؛ که نشان از تلاش بی بدیل این عزیزان دارد و 9277 کارت بهداشت نیز صادر شد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه گفت: با توجه به اهمیت ارتقای سطح سواد سلامت مردم به عنوان اصلی‌ترین بازوهای حمایتی برای اعتلای سطح بهداشت جامعه خاطرنشان کرد: در ایام ماه مبارک امسال، نزدیک به پنج هزار رسانه‌ی آموزشی، به عموم مردم و مراجعین به مراکز خدمات جامع سلامت و همچنین اصناف، توزیع شد.
 
دکتر بابک عشرتی تأکید کرد: تمام همت و تلاش حوزه‌ی مدیریتی و کارشناسان و بازرسان معاونت بهداشت دانشگاه، حفظ و تأمین سلامت مردم عزیز و روزه داران گرامی در ماه ضیافت الهی بود.
 
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه، ضمن تقدیر و تشکر از تلاشهای ارزنده‌ی، کارشناسان حوزه‌ی معاونت بهداشت در ایام ماه مبارک رمضان، گفت: سامانه پاسخگویی 190 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تمامی ساعات شبانه روز، آماده دریافت اخبار، اطلاعات و شکایات مردمی در حوزه بهداشت و درمان است.
 
گفتنی است، برنامه مدیریت مهندسی بهداشت محیط در برنامه سلامت رمضان، از 14 اردیبهشت 98 آغاز و تا 17 خرداد سال جاری ادامه داشت.



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 52 بار   |   دفعات چاپ: 8 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر