گفتگو با سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه در خصوص بسیج ملی کنترل فشارخون بالا

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۲/۳۱ |

در آغاز بسیج ملی کنترل فشار خون بالا، دکتر بابک  عشرتی؛ سرپرست معاونت بهداشت در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه به تشریح اهداف و چگونگی اجرای این طرح پرداخت.

به نقل از گزارش روابط عمومی دانشگاه: متن گفتگو، این گونه است:

کنترل فشار خون بالا چه اهمیتی دارد و چرا این موضوع به عنوان اولویت حوزه سلامت در سال 98 در نظر گرفته شده است؟

فشار خون در واقع نیرویی است که از طرف خون به دیواره عروق در شرایط عادی این نیرو برای به جریان انداختن خون در رگهای بدن لازم است؛ ولی اگر این نیرو به صورت غیر طبیعی بالا برود، فرد به بیماری پر فشاری خون مبتلا است که می تواند به دلیل فشار غیر طبیعی که به عروق وارد می شود، خطرناک باشد.

اهمیت فشار خون بالا از این جهت است که این بیماری در بسیاری از موارد بدون علامت است و فرد بیمار از بیماری خود اطلاعی ندارد.

این موضوع می تواند سبب به تاخیر افتادن درمان شود، که خودبخود بیمار را در معرض عوارض بالا بودن فشارخون مثل سکته های قلبی و مغزی و یا تخریب و نارسایی کلیه قرار دهد.

اهداف بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در سال جاری چیست؟

اهداف عمده در این طرح اطلاع‌رسانی به مردم در مورد اهمیت فشارخون و اجرای برنامه‌های خودمراقبتی برای آن که در مورد شناسایی وضعیت فشارخون خودشان آگاهی داشته باشد.
هدف دیگر این پویش، شناسایی بیماران مبتلا به فشارخون است که خودشان از بیماری‌شان اطلاعی ندارند و بدین ترتیب فرصتی ایجاد شود که درمان این بیماران به موقع انجام شود.

از طرف دیگر این پویش فرصتی است که در طی آن به مردم عزیز، در مورد سبک زندگی سالم اطلاعرسانی شود.

در این طرح، انتظارات از جمعیت تحت پوشش دانشگاه چیست؟

گروه‌های هدف در این پویش، تمامی افراد 30 سال و بیشتر هستند؛ که ممکن است، دچار بیماری پرفشاری خون باشند. همچنین خانم‌های باردار و بیماران کلیوی که دانستن وضعیت فشارخون، در این عزیزان اهمیت زیادی دارد، از دیگر گروه های هدف این برنامه هستند.

لذا انتظار می رود که همه این شهروندان عزیز، در زمان تعیین شده در پویش، به مراکزی که برای تعیین و اندازه گیری فشارخون مشخص شده است، مراجعه و نسبت به ثبت مقدار فشارخون خود اقدام کنند.

در این برنامه علاوه بر ارزیابی و ثبت فشار خون، چه اقدامات دیگری انجام می شود؟

اطلاع‌رسانی و آموزش در جهت افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل فشارخون انجام می گیرد.

افراد مشکوک و بیماران مبتلا به فشارخون بالا، به پزشک مرکز خدمات جامع سلامت یا پزشکان همکار و سایر مراکز همکار  (توسط بهورزان، مراقبین سلامت، ماماها، سایرکارکنان بهداشتی درمانی و داوطلبین همکار) ارجاع فوری یا غیر فوری می‌شوند و کارت ثبت میزان فشارخون تحویل می‌گردد.

برای پیشگیری از فشارخون بالا؛ آموزش‌های خودمراقبتی، گسترش آن و آموزش نحوه اندازه‌گیری ارائه می‌شود
.

دفعات مشاهده: 36 بار   |   دفعات چاپ: 5 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر