برگزاری جلسه بسیج همگانی مقابله با پرفشاری خون و رعایت بهداشت دهان و دندان

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱/۲۹ |

جلسه بسیج همگانی مقابله با پرفشاری خون و رعایت بهداشت دهان و دندان با حضور سرپرست دانشگاه برگزار شد.

روابط عمومی معاونت بهداشت - این جلسه چهارشنبه 28 فروردین ماه، با حضور دکتر جلیل کوهپایه زاده؛ سرپرست دانشگاه، دکتر فربد عبادی فرد آذر؛ معاون بهداشت، دکتر علی گل محمدی؛ مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها و دکتر فتانه رهنما مدیر گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشت در دفتر ریاست دانشگاه برگزار شد.

دکتر کوهپایه زاده با اشاره به دستور مقام وزارت عنوان کرد: طبق تأکید دکتر نمکی؛ وزیر بهداشت، مبنی بر راه‌اندازی کمپین بیماری‌ها و با توجه به نزدیک شدن هفته سلامت، این جلسه به منظور همفکری و بارش افکار تشکیل شده تا مشخص شود؛ هر بخش چه اقداماتی را باید در این راستا انجام دهد.همچنین با اجرای یک برنامه پیشنهادی و همکاری تمام معاونت ها در خصوص راه اندازی کمپین و اطلاع رسانی برای مقابله با بیماری پرفشاری خون و سلامت دهان و دندان اقدام شود.

وی با تاکید بر روشهای کم هزینه و پربیننده اعلام کرد: نگاه ما باید کلان باشد و با هماهنگی سایر سازمانها از پتانسیل های نیروی انسانی ، امکانات و خدمات در این جهت استفاده کرد.

دکتر عبادی فردآذر؛ معاون بهداشت دانشگاه اظهار کرد: خوشبختانه کشور ما از نظر برنامه‌های مراقبت سلامت خیلی پیشرفت داشته است و بیش از 95درصد مردم کشورمان به خدمات اولیه مراقبت بهداشتی دسترسی دارند. سلامت برای همه یک هدف کلی است که در آن فقط واکسن و درمان مطرح نیست، بلکه بهداشت باید طوری باشد که مردم از نظر سلامت خود و جامعه‌شان احساس مسئولیت کنند و خدماتی که ارائه می‌شود باید جامعیت داشته باشد. اگرچه همیشه خطر شیوع بیماری‌ها و مشکلات دیگر با پیامد منفی برای سلامتی وجود دارد؛ اما سرمایه‌گذاری به منظور تحکیم سیستم خدمات درمانی می‌تواند پیشگیری کننده باشد.

معاون بهداشت دانشگاه خاطرنشانکرد: ادغام بهداشت دهان و دندان در PHC با هدف ارتقاء سلامت دهان و دندان جامعه صورت پذیرفت. استفاده از شبکه مراقبت‌های اولیه بهداشتی در جهت ارائه مراقبت‌های بهداشت دهان و دندان، نه تنها موجب گسترش این مراقبت‌ها در جامعه می شود، بلکه با پیشگیری از شیوع بیماری های دهان و دندان در کاهش هزینه‌های درمانی نیز موثر می باشد.

دکتر عبادی آذر تأکید کرد: سلامت دهان و دندان از شاخه‌های مهم بهداشت عمومی است که در سلامت کلی افراد تأثیر به‌سزایی دارد.

وی در پایان افزود: نکته مهم در این زمینه، فرهنگ سازی مردم است تا آنها برای روند پیگیری درمان بیماری خود راغب باشند.

در ادامه اعضای حاضر در جلسه، به ارائه پیشنهادات و راهکارهای خود پرداختند که از مهمترین آن‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
  • راه‌اندازی کمپین با همکاری تمامی بخش‌ها
  • انجام مصاحبه‌های تخصصی
  • بهره‌گیری از گروه تبلیغاتی و کانال‌های مجازی
  • طراحی اپلیکیشن سلامت
  • استفاده از فضای اتوماسیون اداری جهت اطلاع‌رسانی بیماری‌ها
  • غربالگری و خطرسنجی برای مراجعین در بیمارستان‌های تابعه
  • استفاده از ظرفیت حرفه‌ای پرستاران و مدیران بهداشتی
  • آموزش رعایت اصول غذایی، الگوی مصرف و عوارض بیماری‌ها
  • برگزاری مسابقات انگیزشی در جهت آگاه سازی و اطلاع‌رسانی مردم
  • استفاده از مشاور آنلاین سلامت در فضای مجازی
  • بهره‌گیری از نتایج تحقیقات و مقالات در این حوزه