برگزاری سومین کارگاه کشوری توانمندسازی پرستاران NICU در تغذیه نوزادان نارس با شیر‌مادر

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱/۲۹ |

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با همکاری معاونت درمان و وزارت بهداشت، سومین  کارگاه سه روزه‌ی کشوری توانمندسازی پرستاران NICU در تغذیه نوزادان نارس با شیر‌مادر را برگزار کرد.

روابط عمومی معاونت بهداشت - سومین کارگاه 3 روزه‌ی توانمندسازی پرستاران بخش مراقبت ویژه نوزادی در تغذیه نوزادان نارس با شیر‌مادر با حضور مدرسین وزارتی و کشوری و 15 دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.

این کارگاه توسط معاونتهای بهداشت و درمان دانشگاه و ادارات نوزادان و کودکان وزارت بهداشت، از دوشنبه 26 فروردین تا چهارشنبه 28 فروردین 98 و بر اساس طرح درس استاندارد کشوری و به صورت کار با مولاژ و عملی در بخش های زنان و زایمان و NICU در بیمارستان شهید اکبرآبادی (سانتر آموزشی کشوری ترویج تغذیه باشیر مادر) برگزار شد.

هدف از برگزاری کارگاه، افزایش توانمندی پرسنل در جهت رفع مشکلات شیردهی مادران بود. دکتر راوری (عضو کمیته و مدرس کشوری برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر)، قومی( کارشناس ارشد گفتار درمانی) و  مربیان کشوری برنامه مشاوره شیردهی؛ فلاح زاده (معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران)، امیرعضدی (معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر)، عبدالهی(دانشگاه علوم پزشکی کرمان) و یوسفی( معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان)؛ آموزش های لازم شامل این موارد را ارائه دادند.
  1. تحریکات حسی حرکتی در نوزادان نارس
  2. آموزش مداخله حرکتی-دهانی نوزادان نارس (PIOMI)
  3. ارزیابی آمادگی به تغذیه، یا تسهیل توانمندی در نوزاد
  4. آغاز تغذیه دهانی درنوزاد نارس
  5. ارزیابی آمادگی یا تسهیل توانمندی
  6. نحوه اندازه گیری وزن، قد و وزن در نوزادان بصورت عملی
 با وجود اهمیت ویژه تغذیه با شیرمادر برای نوزاد نارس(بارداری کمتر از 37 هفته) و یا وزن کم در هنگام تولد (LBW، کمتر از 2.500 گرم) در کشورهای صنعتی میزان تغذیه با شیرمادر در این نوزادان نسبت به نوزادان ترم کمتر و بسیار متغیر است.
 مهمترین عوامل موثر در این تفاوت ها چگونگی مرخصی زایمانی و نحوه کمک به  هزینه های زایمانی، بستری بودن نوزاد و پس از مرخص شدن از بیمارستان، اقامت نامحدود مادر در 24 ساعت شبانه روز بانوزادخود در NICU  و عامل مهم دیگر احتمالاً نگرش عمومی در کل جامعه در مورد شیردهی می باشد.

در شرایطی که شیردهی یک پدیده طبیعی برای تغذیه نوزاد و نوزاد نارس در نظر گرفته شود، مادران و کارکنان بهداشتی درمانی بایدازحضور مادر و مشارکت او در مراقبت از نوزادش از لحظه تولد استفاده نمایند.

یکی از نکات برجسته در برگزاری این دوره از کارگاه حضور مدرس گفتار درمان و بیان نقش گفتار درمانی در ارزیابی و مداخله ی مهارت های حرکتی دهانی، مکیدن، هماهنگی مکیدن، بلع و تنفس در نوزادان نارس، نوزادان با مشکلات پزشکی پیچیده، و نوزادان ترم (نوزادان با اختلالات آناتومیکی، فیزیولوژیک و نورولوژیک) است. تکنیک های مورد استفاده در درمان تغذیه ی نوزادان سه جز مکیدن، بلعیدن و تنفس را متاثر می کند.

دفعات مشاهده: 35 بار   |   دفعات چاپ: 5 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر