انجام بیش 800 مورد غربالگری نوزادان در ایام نوروز

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱/۲۵ |

کارشناسان پرتلاش حوزه ی تحت پوشش معاونت بهداشت، در ایام نوروز امسال، بیش از 800 مورد غربالگری نوزادان انجام دادند.
روابط عمومی معاونت بهداشت – در آغازین روزهای بهار سال جاری، تعداد 818 مورد غربالگری نوزادان توسط 34 کارشناس حوزه‌ی تحت پوشش معاونت بهداشت انجام شد. همچنین تعداد 46 مورد نوزاد مشکوک به بیماری کم کاری تیروئید و 29 مورد نوزاد مشکوک به بیماری فاویسم تشخیص داده شد.

در ایام تعطیلات رسمی نوروز در سال 1398، تعداد 8 مرکز غربالگری نوزادان در 7 شبکه و مرکز بهداشت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران فعال بوده است. در این مراکز 34 نیروی کارشناس حضور فعال داشته و وظیفه انجام غربالگری و پیگیری موارد مشکوک در آزمایشات اولیه و پیگیری تا تشخیص نهایی و شروع درمان را در روزهای تعطیل نوروزی برعهده داشتند. در این ایام 817 مورد غربالگری از نوزادان انجام شد و تعداد 46 مورد نوزاد مشکوک به بیماری کم کاری تیروئید و 29 مورد نوزاد مشکوک به بیماری فاویسم تشخیص داده شد.

بیماری کم‌کاری تیرویید نوزادان، وضعیتی از کمبود هورمون تیروئید قابل درمان است که در صورت عدم تشخیص به هنگام و یا درمان نامناسب، می‌تواند موجب شیوع عقب‌ماندگی شدید و اختلال در رشد کودک شود. عدم تشخیص و درمان مناسب و به‌هنگام بیماری در مبتلایان، بار بیماری سنگینی را بر خانواده و جامعه وارد می‌کند. در حالی که در صورت تشخیص به هنگام؛ درمان ساده، آسان، ارزان و موثر است. با غربالگری نوزادان و شناسایی بیماران و درمان مناسب آنان، عوارض جدی بیماری اتفاق نیفتاده و با حفظ ضریب هوشی طبیعی در بیمار، فردی مولد و سالم به جامعه تحویل داده می‌شود.

در راستای اجرای برنامه کشوری پیشگیری از بیماری های ژنتیک و غدد و متابولیک بدو تولد و اجرای برنامه غربالگری نوزادان ، کلیه نوزادان بدو تولد در بین روزهای 5- 3 تولد ، تحت پوشش برنامه غربالگری نوزادان با انجام آزمایشات اندازه گیری میزان فنیل آلانین برای بررسی بیماری PKU (فنیل کتنوری ) و میزان نقص آنزیمG6PD  جهت بررسی بیماری کمبود آنزیم مذکور و اندازه‌گیری میزانTSH  جهت بررسی بیماری هیپوتیروئیدی قرار می گیرند
.

دفعات مشاهده: 34 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر