عملکرد معاونت بهداشت در 30 روز اجرای برنامه سلامت نوروزی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱/۲۱ |

دکتر فربد عبادی فرد آذر: در 30 روز از اجرای برنامه سلامت نوروزی، کارشناسان و بازرسان خدوم حوزه‌ی بهداشت دانشگاه، 38718 بازرسی، 157 واحد متخلف را پلمپ و بیش از چهارده و نیم تن مواد غیربهداشتی و فاسد را معدوم کردند.

روابط عمومی معاونت بهداشت از آغاز برنامه سلامت نوروزی (20 اسفند 97) تا پایان بیستمین روز بهار، 38718 بازرسی از اماکن عمومی، پلمپ 157 واحد متخلف و معدوم‌سازی بیش از  چهارده و نیم تن مواد‌غذایی فاسد و غیربهداشتی، توسط بازرسان پرتوان حوزه‌ی تحت پوشش معاونت بهداشت انجام شد.

دکتر فربد عبادی فرد آذر؛ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران و رئیس مرکز بهداشت استان تهران در مصاحبه با سردبیر مجله صحت، ضمن تأکید بر استفاده از تمامی پتانسیل ها و امکانات برای ارائه‌ی خدمات مطلوب در برنامه سلامت نوروزی، خاطرنشان کرد: تشدید نظارت بر مراکز تهیه، طبخ و توزیع مواد غذایی بازدید از مهمان‌پذیرها، اماکن مذهبی، تفریحی و محلهای اسکان مسافران نوروزی اندازه‌گیری مقدار بار میکروبی سطوح کترینگ و دست کارگران طباخی‌ها - کنترل کیفی و انجام نمونه برداری از    شبکه‌های آبرسانی و سنجش ph در نانوایی‌های سنتی، از جمله فعالیتهایی است که توسط بازرسان        این حوزه، با نهایت دقت انجام می شود و در این بازرسی ها، تعداد 2995 اخطار رفع نواقص بحرانی و             غیر بحرانی صادر شد.

معاون بهداشت دانشگاه تصریح کرد: با گذشت 30 روز از اجرای برنامه سلامت نوروزی، چهارده تن و 863 کیلوگرم مواد فاسد و غیر بهداشتی توسط گشتهای مشترک بازرسی (بهداشت تعزیرات اصناف شهرداری دامپزشکی و نیروی انتظامی) معدوم شده است؛ که به صورت عمده شامل مواد‌غذایی فاقد شرایط بهداشتی – رنگ ها، طعم دهنده ها و افزودنی‌های غیر مجاز – انواع کنسرو، کمپوت و نوشابه های غیر مجاز - شیرینی، شکلات و کاکائوی غیرمجاز آجیل غیربهداشتی - آب میوه های فاسد – سنگ نمک – لبنیات تاریخ مصرف گذشته و ... بود.

دکتر عبادی فرد آذر ادامه داد: در راستای اجرای بهینه و مطلوب برنامه سلامت نوروزی، تا پایان 20 فروردین امسال، 157 واحد غیرمجاز تعطیل و پلمپ شده و 451 واحد نیز به مراجع قضائی معرفی و با  183 دست فروش و دوره‌گرد، نیز در راستای حفظ سلامت مردم عزیز، برخورد قانونی شد. همچنین 259 بازرسی و گشت مشترک با سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی و نظارتی هم طراز داشتیم.

معاون بهداشت دانشگاه خاطرنشان کرد: تا بیست و یک فروردین امسال، 474 مورد نمونه‌برداری از موادغذایی سنتی و صنعتی، 1510 مورد نمونه‌برداری میکروبی از آب آشامیدنی و آب استخرهای شنا و همچنین 12129 مورد سنجش کلر آزاد باقیمانده آب شرب و آب استخرهای شنا، انجام شده است.

رئیس مرکز بهداشت استان تهران، ضمن تأکید بر ضرورت و اهمیت مشارکت مردم در راستای ارتقای سطح سلامت جامعه، گفت: در این ایام، به 621 مورد شکایت سامانه 190 نیز رسیدگی شد.
دکتر عبادی فرد آذر افزود: حجم کاری بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط این معاونت از ابتدای برنامه سلامت نوروزی تاکنون، بر حسب نفر ساعت، 41982 ساعت است؛ که نشان از تلاش بی بدیل این عزیزان دارد و 5678 کارت بهداشت نیز صادر شد.

وی در ادامه گفت: با توجه به اهمیت ارتقای سطح سواد سلامت مردم به عنوان اصلی‌ترین بازوهای حمایتی برای اعتلای سطح بهداشت جامعه خاطرنشان کرد: در ایام نوروز امسال، بیش از 150 هزار رسانه‌ی آموزشی، به مسافران نوروزی و مراجعین به مراکز خدمات جامع سلامت و همچنین اصناف، توزیع شد.

معاون بهداشت دانشگاه تأکید کرد: تمام همت و تلاش حوزه‌ی مدیریتی و کارشناسان و بازرسان معاونت بهداشت دانشگاه، حفظ و تأمین سلامت مردم عزیز و مسافران نوروزی، به ویژه در روزهای تعطیل بود.

دکتر عبادی فرد آذر، ضمن تقدیر و تشکر از تلاشهای ارزنده‌ی، کارشناسان حوزه‌ی معاونت بهداشت در ایام نوروز، گفت: سامانه پاسخگویی 190 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تمامی ساعات شبانه روز، آماده دریافت اخبار، اطلاعات و شکایات مردمی در حوزه بهداشت و درمان است.

گفتنی است برنامه مدیریت مهندسی بهداشت محیط در سلامت نوروزی، از 20 اسفند 97 آغاز شده و تا 20 فروردین 98 ادامه داشت.

دفعات مشاهده: 71 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر