معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران ب اهمکاری وزارت بهداشت برگزار کرد. برگزاری کارگاه کشوری توانمندسازی پرستاران NICU در تغذیه نوزادان نارس با شیر مادر

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۱/۱۴ |
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با همکاری وزارت بهداشت، کارگاه سه روزه ی کشوری توانمندسازی پرستاران NICU در تغذیه نوزادان نارس با شیر مادر را برگزار کرد.

روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه - کارگاه 3 روزه توانمند سازی پرستاران بخش مراقبت ویژه نوزادی در تغذیه نوزادان نارس با شیر مادر با حضور مدرسین وزارتی و کشوری و با حضور 15 دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.

این کارگاه که توسط معاونتهای بهداشت و درمان دانشگاه و اداره های نوزادان و کودکان وزارت بهداشت اجرایی شد؛ با هدف افزایش توانمندی پرسنل در جهت رفع مشکلات شیردهی مادران و به صورت عملی، از شنبه 13 بهمن 97 تا دوشنبه 15 بهمن در بیمارستان شهید اکبرآبادی (سانتر آموزشی کشوری ترویج تغذیه باشیر مادر) برگزار شد.

دکتر حبیب الهی( اداره نوزادان)، دکتر راوری (عضو کمیته و مدرس کشوری برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر) و مربیان کشوری برنامه مشاوره شیردهی فلاح زاده (معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران)، امیرعضدی (معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر)، خانم عبدالهی(دانشگاه علوم پزشکی کرمان) و خانم یوسفی( معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان)؛ آموزش های لازم شامل این موارد را ارائه دادند.
  • اهمیت تغذیه با شی رمادر در نوزادان نارس و نزدیک ترم
  • نحوه انجام مشاوره شیردهی
  • انواع روشهای صحیح در آغوش گرفتن شیرخوار توسط مادر و درست پستان گرفتن شیرخوار
  • چالش های تغذیه با شیر مادر در نوزادان نارس و نزدیک ترم
  • روش های تحریک رفلکس اکسی توسین و اصول دوشیدن شیر با دست
  • استفاده از روش های جایگزین در شیردهی (لوله تغذیه، کاپ، سرنگ، SNS و...)
  • نحوه دوشیدن شیر با دست و کار با پمپ شیردوش و تغذیه با کاپ

فریبا فلاح زاده؛ مسئول برنامه شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران و مدرس کشوری برنامه گفت: به رغم مشکلات بی شمار نوزادان بیمار در زمان بستری، در بخش مراقبت ویژه نوزادان  (NICU)، این نوزادان به دلیل وضعیت جسمانی خود یا عدم آموزش مناسب، در مورد چگونگی تغذیه مستقیم از پستان ناتوان هستند. حدود 70 درصد نوزادان یعنی اکثر جمعیت نوزادان نارس (34 تا 37 هفته) در حال حاضر اقدامات خاص یا توصیه های مناسبی برای ترخیص نداشته و چون به ظاهر سالم هستند؛ معمولا همزمان با مادر ترخیص و تنها زمانی موردتوجه قرار می گیرند که به دلایل مشکلات تنفسی یا علایمی مانند: عدم توانایی در کنترل قند خون، زردی و ... به بخش مراقبت ویژه نوزادان منتقل می شوند. نکته قابل توجه این است که به شناخت و مدیریت شیردهی این نوزادان توجه نمی شود که ریشه اصلی اکثر مشکلات این نوزادان می باشد.

توضیح اینکه: کارگاه بصورت کار با مولاژ و کار عملی در بخش، توسط گروه مدرسین اجرا و کلیه مدعوین در این خصوص آموزش دیدند. این دوره آموزشی 3 جلسه از کل 12 جلسه آموزشی برنامه است که طی 4 ماه اجرا می شود.در پایان دوره کلیه همکاران قادر هستند، به عنوان مشاور تغذیه با شیر مادر، در استان های خود، برای رفع مشکلات مادران شیرده و افزایش توانمندی مادران در تغذیه با شیر مادر فعالیت کنند.

مطالب مشابه

دفعات مشاهده: 48 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر