طی حکمی از سوی سرپرست وزارت بهداشت معاون بهداشت وزارت بهداشت در سمت خود ابقاء شد

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۰/۲۲ |
دکتر سعید نمکی؛ سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در حکمی دکتر علیرضا رئیسی را در سمت معاون بهداشت این وزارتخانه، ابقا کرد.

روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه به نقل وبدا: متن این حکم به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر رییسی

با سلام

با توجه به سوابق ارزنده و زحمات چشمگیری که در ایام معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متقبل شده اید، بدینوسیله حکم معاونت بهداشت جناب عالی ابقاء می شود.

امید است با عنایت پروردگار و پیروی از مشی اعتدال دولت تدبیر و امید و با استفاده از تجارب و مشارکت کلیه همکاران ارجمند و صاحب نظران عرصه سلامت، در اعتلای بهداشت کشور موفق باشید. حسب شیوه صدور احکام اینجانب در دستگاه هایی که انجام وظیفه کرده ام، انتظارات آتی از جناب عالی و همکاران گرامیتان را یادآور می شوم.

1- همکاری درون بخشی با دیگر معاونت های وزارت، به ویژه معاونت محترم درمان در پیاده سازی سیستم ارجاع، پزشکی خانواده و پرونده الکترونیک سلامت که از تکالیف بجای مانده قانونی برنامه پنجم و ششم است، از اولویت های اصلی آن معاونت محترم می باشد. ضروریست هرچه زودتر گزارش پیشرفت کار تاکنون و الزامات آتی را اعلام فرمایید.
2- حدود سه دهه پیش که بنده توفیق خدمتگزاری در جایگاه کنونی جناب عالی را داشتم، بیماری های واگیردار اولویت اصلی کشور بود. مع الوصف با دورنمائی که از اوضاع همه گیری بیماری ها می دیدم، اقدام به ایجاد اداره کل بیماری های غیر واگیر نمودم که متاسفانه با خروج اینجانب، تعطیل و با همت جناب آقای دکتر هاشمی وزیر محترم و همکارانشان مجددا" ایجاد شد.
انتظار می رود با هم آهنگی معاونت های محترم آموزشی، پژوهشی و درمان؛ در ادغام پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر در نظام ارائه خدمت، طبق برنامه زمان بندی اقدام فرمایید. در غیر اینصورت سال های آتی، زیر آوار عوارض اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و درمانی آن مدفون خواهیم شد.

3- در عرصه بیماری های واگیردار نیز بیماری هایی همچون: ایدز، بروسلوز، هپاتیت، سالک، سل مقاوم به درمان و غیره نیز که در نقاطی به شکل اندمیک و هیپراندمیک بروز می کند، به خصوص بیماری های مشترک انسان و دام باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

4- گرچه در کنترل و ریشه کنی بیماری های واگیردار؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نقش آفرینی اصلی را داشت؛ مع الوصف در پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر، همچون دیابت، فشارخون، بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، حوادث جاده ای و غیره کمترین نقش متوجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیشترین نقش آفرینی به عهده دیگر دستگاه ها در تغییر شیوه زندگی مردم است.
 لذا جلب مشارکت بین بخشی، بهره گیری از ظرفیت ارزشمند انجمن های علمی مرتبط و سازمان های مردم نهاد از اهم مسئولیت ها ی ما در شرایط کنونی است.
5- سلامت مردمان حاشیه شهرها، بهداشت سالمندان، بهداشت روان، بهداشت مردان در کنار دو گروه آسیب پذیر دیگر یعنی کودکان و زنان، از اولویت های اجتناب ناپذیراست که باید بدان ها بپردازیم.

6- برای پرداختن به U.H.C با استفاده از ظرفیت کلیه کارشناسان، دانشگاه های علوم پزشکی کشور، تجارب افسران عالی رتبه بهداشت که دوران بازنشستگی را طی می کنند و گنجینه ای از تجارب ارزشمندند و سربازان خط مقدم بهداشت کشور در خانه های بهداشت و دیگر مراکز ضروری است.

7- ساختار نظام ارائه خدمت در نظام بهداشتی کشور، سال هاست که بازنگری نشده، لذا ضروریست با استفاده از دیدگاه کلیه صاحبنظران، به مقوله هایی همچون: قابلیت ها و مهارت های پرسنل، سطح بندی خدمات، میزان خدمات قابل ادغام در شبکه، فرآیندهای ارجاع، دسترسی ها در سیستم الکترونیک و شیوه های پایش فعالیت ها پرداخته، مورد بازنگری قرار دهیم.

8- گرچه در دوران تصدی برادر ارجمندمان؛ جناب آقای دکتر هاشمی و با همراهی جناب عالی، گام های موثری در اعتلای بهداشت کشور برداشته شده؛ مع الوصف بعضی از همکارانمان که در عرصه بهداشت فعالند، نوعی گلایه از مهم تر شمردن مقوله درمان و توسعه زیر ساخت های آن را در سیاست های کلان اعلام می دارند.
با گذر از قضاوت در مورد این گلایه ها، انتظار می رود جناب عالی در توجیه کلیه دست اندرکاران عرصه بهداشت کشور که در سیاست ها، پیشگیری مقدم بر درمان می باشد، همگان را به نقش آفرینی موثرتر در عرصه سلامت دعوت و ترغیب فرمایید.

توفیق همگان را در حفظ، تأمین و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کشور عزیزمان از خداوند بزرگ مسئلت دارم.

دکتر سعید نمکی

دفعات مشاهده: 37 بار   |   دفعات چاپ: 5 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر