معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، نظام ارجاع را در شهرستان های شهریار، رباط کریم و بهارستان اجرایی کرد. راه اندازی نظام ارجاع الکترونیک در سطح سه شهرستان دانشگاه با همکاری معاونت های بهداشت و درمان

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۰/۳ |
دکتر فربد عبادی فرد آذر در مصاحبه ای با روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، از راه اندازی نظام ارجاع در سطح شهرستان های شهریار، رباط کریم و بهارستان خبر داد.
دکتر فربد عبادی فرد آذر معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، از اجرای پایلوت نظام ارجاع در سطح سه شهرستان شهریار، رباط کریم و بهارستان از روز شنبه اول دی ماه 97 خبر داد و گفت: بعد از جلسه  اجرایی شدن نظام ارجاع در سطح شهرستان های تابعه دانشگاه که یکشنبه شب 25 آذر و با همکاری معاونت های درمان و مدیریت آمار و فن آوری دانشگاه و همچنین حضور مدیران شبکه ها و مدیران عامل بیمارستان های شهریار، رباط کریم، بهارستان و قدس برگزار شد، به سرعت زیرساخت های لازم برای اجرای این مهم تأمین و از اول دی ماه، این برنامه به صورت پایلوت در سه شهرستان تابعه دانشگاه اجرایی شد.

وی با تأکید بر ضرورت و لزوم استقرار نظام ارجاع در سطح دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطر نشان کرد: در ایام مبارک دهه فجر انقلاب، اجرای رسمی نظام ارجاع در حوزه تحت پوشش ما، با حضور دکتر مسعود ناصری پور رئیس دانشگاه عملیاتی می شود.

معاون بهداشت دانشگاه افزود: نظام ارجاع سلامت، نظامی هدفمند است که علاوه بر اینکه از مراجعه مکرر بیمار به پزشکان مختلف، دریافت خدمات ناقص و تکرار خدمات تشخیصی در حوزه درمان پیشگیری می کند؛ بلکه موجب کاهش هزینه های بهداشت و درمان و کاهش مصرف داروهای غیرضروری می شود، ضمن آن که تضمین کننده کیفیت ارائه خدمات درمانی نیز خواهد بود.

وی ادامه داد: ماده 74 برنامه ششم توسعه و سومین اولویت ابلاغی ریاست جمهوری از جمله مستندات قانونی نظام ارجاع می باشد.
برای اجرا و راه اندازی سیستم ارائه خدمت در قالب نظام ارجاع و پزشک خانواده نیازمند ایجاد زیر ساخت ها و تغییرات هماهنگ و منسجمی می باشیم.
یکی از زیر ساخت های لازم برای پزشک خانواده، داشتن نظام ارجاع است که درکنار راهنماهای بالینی، نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد و پرونده الکترونیک از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

دکتر عبادی آذر گفت: طرح تحول سلامت فضای مناسبی را برای استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده ایجاد کرده است و امید آن است طی چند سال آینده، این نظام با موفقیت اجرا شود. با اجرای این طرح می توان مدیریت و کنترل هزینه های غیرضروری را داشته باشیم.
قاعده سطح بندی خدمات، نخستین بحث نظام ارجاع محسوب می شود و بر اساس آن لازم است در مسیر و زنجیره ارائه خدمات حدود وظایف و ارائه دهندگان خدمت از خانه بهداشت تا سطوح تخصصی مشخص باشند.

معاون بهداشت دانشگاه تأکید کرد: اهمیت نظام ارجاع در سیستم سلامت تا آن جاست که گفته می شود 80 تا 90 درصد بیماری ها در سطح اول قابل تشخیص و درمان است، لذا اصلاح سیستم ارجاع می تواند به میزان زیادی، بار مراجعات تخصصی و فوق تخصصی بیمارستان ها را کاهش دهد.

پزشکان عمومی نقش اصلی را در خدمات سطح یک بر عهده دارند و اجرای نظام ارجاع با اتصال خدمات پزشکی عمومی(سطح یک) و خدمات تخصصی(سطح دو) موجب کاهش هزینه های نظام سلامت و ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی درمانی و رضایت مندی مردم می شود.

دکتر عبادی فرد آذر، سطح بندی خدمات را یکی از مولفه‌های مهم در طرح پزشک خانواده دانست و ابراز کرد: آنچه که به عنوان زیرساخت مورد تاکید ما بوده؛ موضوع پرونده الکترونیک و استقرار سیستم ارجاع الکترونیک است. برنامه پزشک خانواده در سال 1384 در مناطق روستایی و عشایری آغاز شد که طی آن پزشک خانواده مراقبت های اولیه را به جمعیت مشخص تحت پوشش خود ارائه می دهد و در صورت نیاز بیماران را به سطوح تخصصی بالاتر ارجاع می دهد، راه صحیح اجرا کردن نظام ارجاع، ارجاع الکترونیک است.

معاون بهداشت دانشگاه هدف از اجرای نظام ارجاع را این گونه برشمرد:

1- اولویت سطح 1 بر سطوح 2 و 3، به عبارت دیگر اولویت بهداشت بر درمان می باشد و بیمار می بایست بیشتر خدمات درمانی اولیه را در سطح یک ارائه خدمات دریافت نماید.
2-  موارد ارجاع بایستی بر اساس دستورالعمل ها و راهنماهای بالینی صورت گیرد. (حداکثر 15% مراجعین به سطوح بالاتر ارجاع داده شوند)
3- نظام ارجاع باعث بهبود خدمات سلامت و نهایتاً مدیریت منابع می گردد.

و ادامه داد نحوه استقرار نظام ارجاع در نظام سلامت، این گونه دسته بندی می شود:

گام اول: درساکنین روستاها و جمعیت عشایری و شهرهای زیر 20 هزار نفر
گام دوم: ارجاع بیماران از پزشکان شاغل در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت شهری
گام سوم: ارجاع بیماران از همه پزشکان عمومی دولتی و خصوصی طرف قرارداد نظام ارجاع

معاون بهداشت دانشگاه تصریح کرد: بخشی از دغدغه‌ها در اجرای نظام ارجاع الکترونیک، مسائل زیرساختی و نرم افزاری است.
وی موضوع فرهنگ سازی را برای گرایش مردم در دریافت خدمات نظام ارجاع الکترونیکی مهم خواند و گفت: بیمار باید بداند که نظام ارجاع الکترونیک بهترین راه حل برای گرفتن خدمات درمانی خواهد بود. بسیاری از کشورهای دنیا امروزه از طریق نظام ارجاع الکترونیک به مردم خدمات می‌دهند.

دکتر عبادی فرد آذر در پایان با اشاره به اینکه هدف از اجرای این طرح داشتن پرونده الکترونیک برای یکایک افراد عنوان کرد و افزود: این سیستم در حال حاضر در 3 شهرستان شهریار، رباط کریم و بهارستان گام اول و دوم اجرایی شده و هدف غایی ما اجرای این طرح تا پایان سال در سطح دانشگاه است.

دفعات مشاهده: 62 بار   |   دفعات چاپ: 5 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر