پیام دکتر فربد عبادی فرد آذر؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران با مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۴/۶ |
دکتر فربد عبادی فرد آذر؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران، به مناسبت 26 ژوئن برابر با 5 تیر ماه؛ روز جهانی مبارزه با موا مخدر و هفته منتهی به آن، پیامی به شرح ذیل صادر کرد.

بسم الله الرحمن الرحیم

26 ژوئن برابر با 5 تیر روز جهانی مواد مخدر و هفته منتهی به آن،  هفته ملی مبارزه با مواد مخدر نامگذاری گردیده است. روز جهانی مبارزه با مواد مخدر فرصتی مغتنم برای گسترش آگاهی و جلب حمایت عمومی علیه آسیب های ویرانگر مواد مخدر و همچنین ارائه راهکارهای کارساز در پیکار بی امان و همه جانبه با این معضل بزرگ اجتماعی است. امروزه اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی است که عوارض ناشی از آن تهدیدی جدی برای جامعه بشری محسوب شده و موجب رکود اجتماعی در زمینه‌‏های مختلف می‌گـــــردد. در اهمیت این مبحث می توان به سخنان بزرگان توجه نمود؛ به عنوان مثال؛ حضرت امام خمینی (ره) فرموده اند : نجات یک معتاد نجات فرد نیست؛ بلکه نجات یک جامعه است.

و مقام معظم رهبری ( مدظله العالی ) می فرمایند: امروز اگر مسئولین نظام جمهوری اسلامی با مواد مخدر به سختی مبارزه می کنند، این یک جهاد بزرگ، یک حرکت بسیار عمیق در راه پیشرفت ملت ایران است .

هر ساله شعاری برای این روز انتخاب و عنوان می شود؛ شعار سال 97  عبارت است از:

اول گوش کن! گوش کردن به کودکان و نوجوانان گام نخست در کمک به رشد سالم و ایمن آنهاست.

بخش مهمی از فعالیتهای پیشگیری از اعتیاد، آموزش نوجوانان به منظور کاهش تقاضا است. میدانیم که روابط تربیتی و مهارت های زندگی در سنین کودکی و نوجوانی شکل میگیرد و در بزرگسالی به آنان قدرت تصمیم گیری مناسب میدهد. نوجوانی دوره ای است که طی آن هویتها شکل گرفته و تصمیمات بزرگ زندگی صورت میگیرد و در عین حال که، نوجوانان جمعیت بزرگی از کشور را تشکیل میدهند، به همین نسبت اطلاع رسانی پایه ای به آنان یک نیاز آشکار و ضروری  است. با عنایت به اهمیت  اقدامات پیشگیرانه در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی، اهم فعالیت های انجام شده حوزه این معاونت به شرح ذیل می باشد:

پیشگیری اولیه شامل: آموزش همگانی به افراد در دسترس شامل مراجعین به مراکز و واحدهای بهداشتی، آموزش مهارت های زندگی به دانش آموزان، آموزش پرسنل ادارات و سازمان ها، آموزش فرزند پروری به عموم مردم و والدین مصرف کننده مواد، آموزش مهارت فرزند پروری در گروه سنی نوجوانان تحت عنوان برنامه نوجوان سالم من

پیشگیری نوع دوم شامل: مراکز درمان با متادون دولتی که در حال حاضر دو مرکز وجود دارد.

پیشگیری نوع سوم شامل: راه اندازی مراکز کاهش آسیب اعتیاد (DIC) به تعداد 9 مرکز، یک مرکز موبایل ون در منطقه شهر تهران (شمال غرب)، دو مدد سرا با همکاری شهرداری در مناطق 9 و 5 تهران

در پایان امیدوارم با تلاشهای عزیزان مجموعه معاونت بهداشتی دانشگاه، بتوانیم گامهای مؤثری برای داشتن نسلی سالم و پویا برداریم که زیبنده ی تارک ایران زمین بوده و سرآمد روزگاران باشد.
دکتر فربد عبادی فرد آذر
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران

دفعات مشاهده: 107 بار   |   دفعات چاپ: 10 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر